Polis, bisikletli ölümleri protesto eden Umut Gündüz’ün babasını tehdit etti

Polis, bisikletli ölümleri protesto eden Umut Gündüz’ün babasını tehdit etti
Polis, bisikletli ölümleri protesto etmek isteyen, oğlunu alkollü sürücünün çarpması sonucu kaybeden Menderes Gündüz’e, 'Boşuna kendini gözaltına aldırma' dedi.

Ankara’da 15 Temmuz 2020 tarihinde alkollü olduğu tespit edilen Çağdaş Şenyüz’ün arabayla çarparak ölümüne sebep olduğu 19 yaşındaki profesyonel bisiklet sürücüsü Umut Gündüz’ün ailesi 57'nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda bisiklet kazalarında yaşanan ölümleri protesto etmek istedi.

"Bisikletli Ölümler Dursun", "Umut İçin Adalet Herkes İçin Adalet" pankartlarıyla Taksim Meydanı’nda açıklama yapmak isteyen Gündüz ailesi ve bisikletçiler polisin engellemesiyle karşılaştı.

‘BENİ GÖZALTIYLA KORKUTAMAZSIN’

Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz, "Sadece bizim çocuğumuz özelinde değil 291 bisikletli bu şekilde öldü. Milyon dolarlara yapılan bu organizasyonların temelinde kan var cinayet var. Bu turun adı 57’nci Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu değil katilleri, cinayetleri koruma turudur. Bu soytarılıklar bu cinayetleri meşrulaştırmaktır. Ülke tanıtımı değil oğullarımızın yerde yatan cesetlerini perdelemektir" ifadelerini kullandı.

Polis amirinin, "Boşuna kendini gözaltına aldırma" sözlerine tepki gösteren Menderes Gündüz, "Beni gözaltıyla korkutamazsın. Çocuğum mezardayken çıkarın onu oradan beni oraya koyun" dedi. Gündüz ailesinin yapmak istediği açıklamaya izin verilmedi.

NE OLMUŞTU?

19 yaşındaki lisanslı bisiklet sporcusu Umut Gündüz, 15 Temmuz 2020 tarihinde, antrenman sonrası bisikletiyle evine giderken trafik kurallarını ihlal eden alkollü bir sürücünün arkadan çarpıp kaçması sonucu yaşamını yitirmişti. Ankara 57’inci Asliye Ceza Mahkemesi, alkolü araç sürücüsü Çağdaş Şenyüz'e 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası vermiş, iyi hal indirimi uygulanan Şenyüz için tutuklama kararı çıkarılmamıştı. Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz’e ise oğlunun ölümüne ilişkin davada kararı veren hakime "hakaret ettiği iddiasıyla" dava açılmıştı. 

Öne Çıkanlar