Bakanlık önünde eylem yapan ambulans şoförüyle görüşen Bakan Koca'nın açıklaması tepki çekti

Bakanlık önünde eylem yapan ambulans şoförüyle görüşen Bakan Koca'nın açıklaması tepki çekti
Hastası için Sağlık Bakanlığı önünde kendini araca kilitleyen ambulans şoförüyle görüşen Bakan Koca’nın ‘Çok şey konuştuk ama bazı şeyler konuşulduğu yerde kalmalı’ açıklaması tepki çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastası için bakanlık binası önüne kendisini arabaya kilitleyerek eylem yapan ambulans şoförüyle görüştü. Görüşmede çok şey konuştuklarını belirten Koca "Ama bazı şeyler konuşulduğu yerde kalmalı" ifadesini kullanması ise dikkat çekti. Koca’nın paylaşımına tepki geldi.

Sağlık Bakanı Koca, kendisiyle görüşmek için Sağlık Bakanlığı önünde kendisini ambulansa kilitleyen ambulans şoförüyle bir araya geldi. Twitter hesabından görüşmeye ilişkin açıklama yapan Koca, "Şoför arkadaşımız arzusu üzerine misafirim oldu. Hasta nakil aracıyla naklini yaptığı hastanın Ankara Şehir Hastanesi aciline yatışını sağladıktan 2,5 saat sonra aracıyla bakanlık binası önüne park edişinden başladık, çok şey konuştuk" dedi. Koca, paylaşımının sonuna "Ama bazı şeyler konuşulduğu yerde kalmalı" ifadesini eklemesi ise dikkat çekti. 


SAĞLIK BAKANINA TEPKİ: 'GİDERLERSE GİTSİNLER' DEDİNİZ, GİTTİLER, HASTANEDE DOKTOR KALMADI

Koca’nın bu paylaşımının altına yorum yapan yurttaşlar söz konusu ifadenin ne anlama geldiğini sorgulayarak "Kamuoyuna yansımış bir olayda neyi saklamayı düşünüyorsunuz?" dedi.

Bir başka sosyal medya kullanıcısı da hastasını kabul eden hastane bulamadığı için söz konusu eylemi yapan sağlık çalışanına dikkat çekerek "Bu adam niye bu serzenişte bulunmuş? Bulunmasa o hasta ne olacaktı? Oradan oraya savrulacak mıydı? Demeniz gereken şu: Ben sağlık bakanıyım. Hiçbir hasta tedaviye ulaşamayacak durumda olmayacak" diye yazdı.

'HASTANLERE SORUŞTURMA AÇILDI MI?'

Bir başka kullanıcı da "Kamu hizmeti yaparken şeffaf olmayı, sorunları dürüstçe ifade edebilmeyi bile öğrenemediniz. Hepimizi ilgilendiren şeyler neden konuşulduğu yerde kalsın? Yazık!" ifadelerini kullandı. Bir sosyal medya kullanıcısı da hastayı kabul etmeyen hastanelere soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

Doktor rumuzlu bir kullanıcı da AKP iktidarının ağır çalışma koşulları nedeniyle yurt dışına göç etmek zorunda bırakılan doktor ve sağlık çalışanlarına "Giderlerse gitsinler dediniz, gittiler!" dedi. Bir başka yurttaş da hastanelerde doktor kalmadığını dile getirdi.

HASTANIN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ BİLGİ VERMEDİ

Öte yandan Koca'nın söz konusu paylaşımında, ambulans şoförünün servislere kabul edilmediği için eylem yaptığı hastanın sağlık durumuna ilişkin ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.  

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanlığı önünde kendini ambulansa kilitleyen ambulans şoförü, "Oksijen tüplerini açtım, Sağlık Bakanı buraya gelmezse ambulansı patlatırım" demişti.

Sağlık çalışanı, kendisini ikna etmeye gelenlere megafonla seslenerek, "Ben terörist değilim. Kimse gelmesin, Sağlık Bakanı gelene kadar buradayım. Vatandaşlara zarar vermek istemiyorum. Ben devletin hastanesinde iş yapamıyorsam vatandaş ne yapsın? 3 saattir onkoloji hastası için hastane arıyorum. Servise teslim edemedim. Yoğun bakımlık hasta. Bu eylemim devlete zarar vermek amacıyla değil. Hasta haklarını savunmak için bu eylemi yapıyorum. Acil servise hasta götürdüm onkoloji servisine hastayı teslim edemedim. Dediler ki, 'Şu servise git, çık.' Çıktım. Dediler ki, 'Bu hasta buraya gelmemiş.' Nereye gideceğim? 15 dakika bekledim serviste. Dediler ki, 'Aşağı üçüncü kata in. B servisinin yoğun bakımına git'' Gittim... Dedim ki, 'Ya sağlıkçı doktor. Yoğun bakımlık bu hasta. Niye beni dolaştırıyorsunuz?' Dediler ki, 'Bu hasta bizim değil.' Kime gideceğim? Ben devletin hastanesinde iş yapamıyorsam hastalar, hasta yakınları, bu millet ne yapsın?" ifadelerini kullanmıştı. İkna edilen ambulans şoförü, bir süre sonra eylemini sonlandırmıştı. Sağlık çalışanının araçtan indirilmesinin ardından ambulans Sağlık Bakanlığı önünden çekilmişti.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar