SMA hastası Murat’a nefes ol: Zaman daralıyor

SMA hastası Murat’a nefes ol: Zaman daralıyor
Murat bebek için 2 milyon doların yüzde yetmişinin toplandığını ifade eden aile, 9 Şubat akşamı yeni bir kampanya düzenleyecek.

Yağmur KAYA


+GERÇEK -  Valilik izniyle uzun süredir SMA hastası Murat bebek için sosyal medya platformları üzerinden kampanya yürütülüyor.  Murat bebeğin tedavi olabilmesi için 2 milyon dolara ihtiyacı var. 

Bebeğin ailesi, 2 milyon doların yüzde yetmişinin toplandığını geriye kalan yüzde 20’lik bağışın yapılması içi çarşamba günü sosyal medyadan canlı yayın yapılacağını söyledi. Daha öncede iki evladını SMA hastalığından kaybeden aile, Murat bebeğin yaşaması için kamuoyunun destek olması yönünde çağrıda bulunuyor. 

Murat bebeğin tedavi olabilmesi için 2 milyon dolara ihtiyacı olduğunu ifade eden aile, bağışın yüzde 80 üzerinde gerçekleştiğini söylüyor. Murat bebeğin tedavi olabilmesi için yüzde 20 gibi bir bağışın daha yapılması gerektiğini vurgulayan aile, "Murat’ın zamanı çok kısıtlı, tedaviyi alıp yaşayabilmesi için son 2 kilosu kaldı. Murat’ı yaşatmamız için herkesten bağış bekliyor ve kampanyayı paylaşmasını rica ediyoruz. Çarşamba günü yapacağımız yayında yüksek tutar bağış toplamayı amaçlıyoruz" diyerek kamuoyuna çağrıda bulundu. 

Çarşamba günü bağış yapılması için canlı yayın düzenleneceğini dile getiren aile, kampanyanın Valilik izniyle yürütüldüğü söyleyerek, aşağıda yer alan hesaba bağış yapılması yönünde çağrıda bulundu. Smatip1 hastası Murat bebeğin zamanının daraldığını söyleyen anne, bebeğin yaşayabilmesi için son iki kilosunun kaldığını vurguladı. Anne, Murat bebeğin iki kilo alması halinde sağlığının gün geçtikçe kötüleşeceğini vurguluyor. 

Ailesi daha önce aynı genetik hastalıktan dolayı iki evladını kaybetmiş ve Murat’ı kaybetmek istemiyor. 

Murat bebeğin yaşayabilmesi için bağışlarınızı  "Valilik izinli banka bilgisi: ZİRAATBANK TL HESAP BİLGİLERİ. 
TR22 0001 0001 5067 9494 5750 06
ALICI: YAŞAR KOÇ
AÇIKLAMA: "Murata Nefes Ol" yazıp gönderebilirsiniz. 

Öne Çıkanlar