Soylu'nun Güler'e yönelik 'para sayma makinesi' sözü AKP'ye 17-25 Aralık tehdidi mi?

Soylu'nun Güler'e yönelik 'para sayma makinesi' sözü AKP'ye 17-25 Aralık tehdidi mi?
Soylu'nun 17-25 Aralık döneminde Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in evinden çıkan para sayma makinelerini gündeme getirmesi iktidara ve Erdoğan'a yönelik bir mesaj olarak yorumlandı.

ARTI GERÇEK - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suç örgütü lideri Sedat Peker'in, oğlu Engin Levent Soylu ile ilgili iddialarına tepki gösterirken, 17-25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmaları sırasında dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler ve oğlu Barış Güler ile ilgili sarf ettiği, "Benden önceki içişleri bakanlarının oğluyla ilgili bir takım şeyler var, para sayma makineleri filan. Oradan bir algı alıp getirip…" sözleri, iktidara bir mesajı ve yolsuzluğun bir teyidi olarak yorumlandı. 

Soylu, katıldığı Habertürk canlı yayınında üç saat süreyle Peker'in iddiaları karşısında tatmin edici bir yanıt vermemekle eleştirilirken, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını 'hükümete yönelik bir darbe' olarak nitelendiren AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, yolsuzluğu teyit anlamına gelebilecek sözlerle yeniden gündeme getirince, 'Soylu, AKP ve Erdoğan'a parmak mı sallıyor' yorumlarını da beraberinde geldi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Soylu’nun gazetecilere yönelik tavrını ve soruları cevapsız bırakmasını eleştirerek, "Üç saat boyunca top çevirdi. Ama söylediği en önemli şey benden önceki bakanın oğlunun evinde para sayma makinası vardı dedi. Bu sözleriyle 19 yıllık AKP iktidarının geldiği noktayı özetledi" dedi.

Başarır, "Süleyman Soylu 3 saat boyunca top çevirdi. Ama söylediği en önemli şey benden önceki bakanın oğlunun evinde para sayma makinası vardı dedi" ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

"Bu sözleriyle 19 yıllık AKP iktidarının geldiği noktayı özetledi. CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun korumalarının kaldırılmasıyla ilgili yalan söyledi. Defalarca 10 bin dolar alan siyasetçi alan kim diye soruldu. Savcılığa söyleyeceğim diyor. Milletvekilleri sorduğunda bakanlığa gelin anlatayım diyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ne kadar ciddiyetsiz yönetildiğini ortaya koyuyor. Gazeteci arkadaşlar adına çok üzüldüm. Sordukları hiçbir soruya cevap alamadılar."

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in evinde 17 Aralık 2013 tarihinde sabah saatlerinde yapılan polis aramasında bulunan büyük miktarda paralar ve para sayma makinesi vatandaşları  şaşırtmıştı.

Barış Güler’in evindeki sadece 2 numaralı kasada ise 1 milyon 421 bin 73 TL civarında dolar euro ve Türk Lirası bulunmuştu.

AKP'li Bülent Arınç, olayın ardından, oğulları gözaltında olan üç bakan için, "Bu arkadaşlarımız ‘Bana müsaade’ diyebilirler veya Başbakanımız bunu isteyebilir. Kabine revizyonu kararını da Başbakan verecek" demişti.

Arınç, görüntülerin gerçek olup olmadığını bilmediğini söylerken, Halk Bankası Genel Müdürü’nün evinde bulunan paralarla ilgili, "Hiç aklıma gelecek bir şey değil. Bir banka müdürünün ne kadar maaş aldığı bellidir. Herhalde bankada toplanan mevduatı evine götürmüyordur" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar