Para halktan, açıklama Soylu'dan

Para halktan, açıklama Soylu'dan
İçişleri Bakanı Soylu, orman yangınları ve sel felaketinden etkilenenler için yapılan bağışların 132 milyona yaklaştığını açıkladı. Soylu, 'Devlet görevinin başında' dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangın ve sellerden sonra AFAD'ın SMS ile topladığı yardımın tutarının 131 milyon 49 bin 316 TL olduğunu söyledi.

13 Ağustos’ta Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararnameyle orman yangınları ve sel felaketlerinden zarar gören vatandaşlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde yardım kampanyası başlatılmıştı. AKP iktidarının normalleştirmeye çalıştığı IBAN yollayarak yardım toplama uygulamasına tepki gelmiş, Erdoğan’ın bu kararına "Hükümet olarak siz ne yapıyorsunuz, ne işe yarıyorsunuz?" eleştirileri yapılmıştı.

AFAD koordinesinde toplanan yardım tutarına ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan açıklama geldi. Bakan Soylu, 425 bin 256 vatandaşın yangın ve sel bölgelerine 131 milyon TL yardımda bulunduğunu söyledi.

HALKIN YARDIM DESTEĞİNİ AÇIKLADI, SONRASINDA BÖYLE YAZDI: DEVLET GÖREVİNİN BAŞINDA

İçişleri Bakanı Soylu, halkın paralarıyla, orman yangınları ve sel felaketinden etkilenenler için toplanan yardıma ilişkin açıklaması sonrası "Devlet görevinin başında" mesajını paylaşması ise dikkat çekti.

Soylu toplanan yardım miktarına ilişkin yaptığı açıklamadan sonra şu paylaşımda bulundu:

"Sel bölgesinden bir hatırlatma

Devlet, sadece afet bölgelerinde değil tüm vazifesiyle görevinin başında

Siyaset sorumluluğu alanlar; bölücülük nefret suçu ırkçılık yabancı düşmanlığı üzerinden batının elemanlığını yaparak fitne tohumu ekmemeli. Bu hatırlatmanın bir nedeni var."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar