Suriye Demokratik Güçleri ile Uluslararası Koalisyon yeni operasyon başlattı

Suriye Demokratik Güçleri ile Uluslararası Koalisyon yeni operasyon başlattı
Suriye-Irak sınırında IŞİD’e karşı başlatılan ortak operasyona Koalisyon güçleri ilk kez karadan katılıyor.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ile ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon, Suriye-Irak sınırında IŞİD’e karşı yeni bir ortak operasyon başlattı. 

Ortak operasyona Uluslararası Koalisyon güçlerinin karadan ve havadan destek vereceği kaydedildi. Suriye Demokratik Güçleri Sözcüsü Kino Gabriel, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada Suriye’nin Irak sınırındaki Deyrizor bölgesinde Al Hecic alanında koalisyon güçleri ile IŞİD’e karşı ortak bir operasyon başlattıklarını söyledi.

Gabriel, şu ana kadar operasyonlara havadan destek veren kaolisyon güçlerinin ilk kez bir operasyona karadan katıldığını kaydederek, "Bu QSD açısından önemli bir gelişme. Özellikler IŞİD’e karşı yürütülen işbirliğimiz açısından" ifadelerini kullandı

QSD Sözcüsü QSD ile Uluslararası Koalisyon ilişkilerindeki bu gelişmenin IŞİD’e karşı ortak mücadelenin kalıcı ve sistematik bir düzeye ulaştığının göstergesi olduğunu belirtti. Kino Gabriel, IŞİD’e karşı ortak operasyon ve işbirliğinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan ABD son bir hafta içerisinde QSD'nin kontrolündeki bölgelerde gücünü arttırdı, bölgeye radar ve zırhlı muharebe araçları sevkiyatı yaptı.

Öte yandan Deyrizor Askeri Meclis Komutanlarından Lilva Ebdelah’a Hesekê-Deyrizor yolu üzerinde suikast girişimi olduğu, Lilva Ebdelah ve şoförünün saldırıda yaralandığı kaydedildi. Bir yıl içerisinde Lilva Ebdelah’a yönelik 4’üncü suikat girişimi oldu… (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar