Taliban Kabil'i, başkanlık sarayını ve kamu binalarını kontrol altına aldı

Taliban Kabil'i, başkanlık sarayını ve kamu binalarını kontrol altına aldı
Taliban sözcüsü, hükümet güçlerinin başkent Kabil'den ayrılması nedeniyle kentin ve kamu binalarının kontrolünü almaya başladıklarını açıkladı.

Reuters'a açıklama yapan üst düzey bir Afganistan İçişleri Bakanlığı yetkilisi, Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeden ayrılarak Tacikistan'a gittiğini öne sürdü. Reuters, ayrıca Taliban'ın Başkanlık Sarayı'nın kontrolünü ele geçirdiği de açıkladı. 

Afganistan İçişleri Bakanlığı da Taliban'ın her yönden başkent Kabil'e girmeye başladığını açıklamıştı. 

NATO'dan yapılan açıklamada ise Uluslararası Kabil Havalimanı'na yapılan tüm ticari uçuşların durdurulduğu, yalnızca askeri uçuşlara izin verildiği bilgisi paylaşıldı.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, hükümet güçlerinin başkent Kabil'den ayrılması nedeniyle kentin ve kamu binalarının kontrolünü almaya başladıklarını açıkladı.

Mücahit, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, başkenti barışçıl şekilde devralmak istediklerini ve bu nedenle güç kullanmadıkları ancak hükümet güçlerinin bölgeden ayrılıp binaları boşalttığını belirtti.

Bunun üzerine olası hırsızlık olaylarının da önlenmesi için merkezde ve kamu binalarında kontrolü almaya başladıklarını kaydeden Mücahit, "kentte güvenliği sağlayacakları" ifadesini kullandı.

Mücahit, Taliban'ın sivillerin evlerine girilmesine izin vermeyeceğini ifade etti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar