'Taliban'a hava saldırısı gerçekleşti, çok sayıda sivil kayıp var'

'Taliban'a hava saldırısı gerçekleşti, çok sayıda sivil kayıp var'
Afgan hava kuvvetleri,Taliban kontrolündeki yerleşim yerine hava saldırısı gerçekleştirdi. Çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

HABER MERKEZİ- Afganistan’ın Kunduz bölgesinde devlet güçlerinin Taliban kontrolündeki yerleşim yerine hava saldırısı sonucu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği belirtildi. Reuters, BM saldırıyı ‘rahatsız edici’ olarak tanımladığını verirken saldırının Taliban kontrolündeki yerleşim yerlerini hedef aldığı belirtildi.

Reuters’in yerel yetkililere dayandırdığı haberinde saldırının pazartesi günü gerçekleştiği ve devlet güçleri tarafından Taliban’ın kontrolündeki yerleşim yerini hedef aldığı belirtildi. Haberde saldırı sonucu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ancak tam sayının bilinmediği belirtildi. Haberde Taliban kaynaklarının da saldırının dini bir merasim anında gerçekleştiğini doğruladı. Haberde BM'nin sivil kayıplara ilişkin detaylara ulaşamaya çalıştığı belirtildi.

Afgan hava kuvvetleri, ülkenin kuzey doğusunda Taliban'a ait bir medreseye, diploma töreni sırasında saldırı düzenlediği belirtildi. ANF'nin haberinde ise saldırıda en az 59 kişi öldüğü belirtildi. Hastane kaynaklarına göre medreseye yönelik bombardımanda çoğu 8-17 yaş aralığında çocuklardan oluşan 59 kişi öldü, 57 kişi de yaralandı.

Saldırının yıl sonu diplomalarının verildiği sırada gerçekleştiği belirtildi. Söz konusu bölge Taliban'ın kontrolünde bulunuyor. Sağlık Bakanlığı sözcüsü Wahid Majroh, saldırıda yaralanan 57 kişi ile beş cenazenin Kunduz bölge hastanesine taşındığını bildirdi. Yaralılar arasında çocuklar ve yaşlıların olduğu bilgisi verildi.

Öne Çıkanlar