Tekel Bayileri Platformu Başkanı Aybaş: Benim de elektriğim kesildi

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Aybaş: Benim de elektriğim kesildi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş da elektriğinin kesildiğini açıkladı.

Elektrik zammı geri alınana kadar faturasını ödemeyeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi. CHP liderinin "Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir" ifadeleriyle duyurduğu elektriğin kesilmesi haberinin ardından Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş da elektriğinin kesildiğini açıkladı.

Duvar'dan Serkan alan'ın haberine göre, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nun paylaşımını alıntılayan Aybaş, "Bugün benimde elektriğim kesildi Faturayı yatırmadım. Askıda elektrik faturası varsa Büyükşehirlerin Esnaflar olarak yararlanmak isteriz Karanlıkta kaldık" ifadelerini kullandı.

‘BU FATURALAR ESNAFI BATIŞA DOĞRU GÖTÜRÜYOR’

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, 2 bin 180 lira ve bin 790 lira gelen iki elektrik faturasını ödeyemediğini, bu nedenle elektriğinin kesildiğini Gazete Duvar’a anlattı.

İşlerin düşük olduğunu, yanında çalışan kişinin "‘Elektriği kesmişler ağabey" demesinin ardından komşusundan borç alarak bir önceki faturayı yatırıp elektriğini açtırdığını belirten Aybaş şunları söyledi:

"Bizim gruplarımızda herkes yazıyor. Elektriklerini ödeyemediklerini söylüyorlar. Ramazan ayı iş yok ve esnaf elektriğini ödeyemiyor. Esnaf bitmek üzere. Bir dahaki ay işler açılır diyoruz ama arka arkaya zamlar geliyor. Yazın bu dolapları açmak zorundayız ve 10 bin liranın üzerinde fatura gelecek. Dolapları açsak bir ay dükkanı açık tutamayız, açmasak insanlar soğuk isteyecek. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu faturalar esnafı batışa doğru götürüyor. Mülkiyet sahibi olanlar bu seneyi de belki atlatır ama onun dışındakiler dükkanını böyle giderse kapatacak." 

Öne Çıkanlar