Tüp mide ameliyatı bir can daha aldı

Tüp mide ameliyatı bir can daha aldı
Muğla'da aşırı kilolarından kurtulmak için tüp mide ameliyatı olan 29 yaşındaki genç, operasyondan yaklaşık 1 ay sonra hayatını kaybetti.

Aşırı kilolarından rahatsız olan 29 yaşındaki Mustafa Lüleci, Balıkesir Devlet Hastanesi'ne tüp mide ameliyatı olmak için başvurdu. 150 kilo olan Lüleci'ye, tetkiklerinin ardından geçen ay tüp mide ameliyatı yapıldı.

Ameliyat sorası Muğla'ya dönen ve evinde dinlenmeye başlayan Mustafa Lüleci, Cuma günü aniden rahatsızlanarak  ailesi tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bekar olduğu öğrenilen Lüleci, dün öğle saatlerinde tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisinde hayatını kaybetti. Mustafa Lüleci'nin midesinde enfeksiyon oluştuğu öğrenildi.

TÜP MİDE AMELİYATI BAZEN 'ÖLÜMLE DANS ETMEK' ANLAMINA GELİYOR'

Obezite tedavisinde tek çözüm olarak sunulan ‘Tüp Mide Ameliyatı’ sadece son bir yıllık bilançosuna bakıldığında 'cana kast ettiği' görülüyor. Ameliyatlardaki başarısızlık, yada ameliyat sonrası mide yırtılması ve enfeksiyon oluşumu genelde ölümle sonuçlanıyor.

Uzmanlar da tüp mide ameliyatının 'Ölümle dans demek' anlamına geldiğini belirtiyor.

Obezite ameliyatları cerrahi ve dahili pek çok risk içerdiği uyarısında bulunan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, İç Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, cerrahi olarak infeksiyon, bacaklarda ve akciğerde pıhtı oluşumu, fıtık gibi ölümcül komplikasyonların görülebileceğini hatta safrakesesi ile böbrekte taş oluşumunun artacağını belirtiyor.

Ameliyat olanlarda ciddi protein eksikliği, kansızlık ve hormon eksikliklerinin de ortaya çıktığını söyleyen Erk, bu nedenle, obezite cerrahisinin sadece çok riskli hastalarda düşünülmesi gerektiği uyarısında bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar