Türkiye'nin yüzde 66,4'ü sevgililer günü kutlamıyor

Türkiye'nin yüzde 66,4'ü sevgililer günü kutlamıyor
Metropoll, Sevgililer Günün olarak bilinen 14 Şubat öncesinde 28 ilden bin 926 kişiye Sevgililer Günü’nün kendileri için ne anlam ifade ettiğini sordu.

Metropoll Araştırma Şirketi'nin araştırmasına göre Türkiye'nin yüzde 66,4'ü sevgililer gününü kutlamıyor. tüketim endüstrisinin önem atfettiği ve aylar öncesiyle hazırlık yaptığı gün için gerek kapitalizm eleştirisi yapanlar tarafından, gerekse de feminist itirazlar bulunuluyor.

Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, 18-25 Ocak tarihlerinde Sevgililer Günün olarak bilinen 14 Şubat öncesinde 28 ilden bin 926 kişiye bu günün ne anlama geldiği sorusunu sordu. Sadece yüzde 38,4’, "14 Şubat günü sizin için ne ifade ediyor" sorusuna "Sevgililer Günü" yanıtını verdi.

Ankete katılanların yüzde 13,1’i 14 Şubat’ı "Anlamsız bir gün" olarak nitelendirirken, yüzde 2,2 "Para tuzağı" olduğu görüşünü savundu. 14 Şubat için "Özel / güzel bir gün" yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 1,4’te kaldı. Hiçbir şey ifade etmiyor diyenlerin oranı ise yüzde 2 oldu.

Yüzde 40’lık bir toplum kesiminin anlam dünyasında ise 14 Şubat takvimin diğer günlerinden ayrışmadığı görüldü.
Araştırmaya katılanların yaklaşık üçte biri Sevgililer Günü’nü kutladığını söylerken, yüzde 66,4’ü kutlamadığını ifade etti. 18-34 yaş grubu ile üniversite seviyesi ve üzeri eğitim sahibi olanlar arasında Sevgiler Günü’nü kutlama pratiğinin yükseldiği görüldü.
 
 

Öne Çıkanlar