Türkiye’ye silah satışına Kongre’den ilk itiraz

Türkiye’ye silah satışına Kongre’den ilk itiraz
Biden yönetiminin Türkiye ile küçük bir silah anlaşması için Kongre’ye yaptığı gayri resmi teklife ilk tepki Demokrat Parti New Jersey Temsilcisi Frank Pallone'den geldi.

Biden yönetiminin Türkiye ile daha büyük, multi-milyarlık bir anlaşmanın yolunu açacağı düşünülen küçük bir silah anlaşması için Kongre’yeyaptığı gayri resmi teklifin ardından ilk tepki geldi. Demokrat Parti New Jersey Temsilcisi Frank Pallone, Türkiye'ye silah satışına karşı olduğunu açıkladı.

 Yunanistan gazetesi Ekathimerini'nin haberine göre Pallone "Erdoğan rejiminin uzun süredir yerel ve uluslararası insan hakları ihlalleri, bölgedeki istikrarı bozucu eylemler ve NATO taahhütlerini yerine getirme konusundaki başarısızlığı göz önüne alındığında, ABD Türkiye'yi yeni silahlar ve askeri teçhizatla ödüllendirmemelidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son aylarda tekrar bizim lütuflarımıza kavuşmak için yetersiz girişimlerde bulundu. ABD, bu satışın Erdoğan'ın ölümcül eylemlerini durdurmaya ve diplomasisini değiştirmeye teşvik edeceğini yanlış bir şekilde varsayamaz. Aksine ne olacağını çok iyi biliyoruz.

Bu satış sadece onu cesaretlendirecek ve ona Kafkaslar ve ötesinde savaş tacirliği girişimlerini sürdürmesi için kaynak sağlayacaktır. Türkiye'nin askeri cephaneliğini artırmasına yardımcı olacak hiçbir Kongre eylemini destekleyemem" dedi.

Öne Çıkanlar