Üniversite hastanesi çalışanları sekiz aydır ücret alamıyor

Üniversite hastanesi çalışanları sekiz aydır ücret alamıyor
8 aydır ücretleri ödenmeyen hekimler ve sağlık çalışanları iş bıraktı.

ARTI GERÇEK- Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde uzun süredir devam eden mali sorunlar gerekçe gösterilerek fazla mesai ve performans ücrretleri ödenmiyor. Sağlık çalışanlarının tepki gösterdiği durum sekiz aydır devam ediyor.

Daha önce hastalardan ameliyat malzemesi ücreti talep etmesi ile gündeme gelen hastanede çalışanlar bugün iş bıraktı.
SES ,Türk Sağlık Sen ,Mersin Tabib Odası ve Mersin Üniversitesi Asistan Hekimler Temsilciliği üyeleri ortak olarak iş bıraktı. Çalışanlar adına ise Mersin Tabib Odası Başkanı Mehmet Antmen bir açıklama yaptı.

Uzun süredir ruhsal ve fiziksel sağlıklarını zorlayarak çalıştıklarını ifade eden Antmen hastane yönetiminin 8 aylık performans ve fazla mesai ücrretlerinin mali durumu gerekçe göstererek ödenmeyeceğinin açıklanmasına tepki gösterdi. 

Suçlunun kendilerinin olmadığını ifade eden Antmen, "Yıllardır idarecilerin her sıkıştıklarında hastanenin mali durumunu gerekçe göstererek emeğimize, alın terimize göz dikmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Mali durum bozuksa bunun suçlusu biz çalışanlar değiliz. Bunun suçlusu, sağlıkta dönüşüm politikaları ve sağlık sistemini yönetenlerdir" dedi.

"Hastane giderlerinin her yıl katlanarak artmasına karşın, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun  Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında, üniversite hastanelerine yaptığı ödemelerin yıllardır artmaması, hatta dönem dönem azaltılması, hastaneleri borç batağına sürüklemektedir" ifadelerinde bulunan Antmen,

"Hastane bütçesinin, kimi zaman ilaç ve sarf malzeme almaya yetmeyecek durumda olması, hastaların tedavilerinin ve ameliyatlarının gecikmesine; asistan, stajyer ve öğrencilerin eğitimlerinin aksamasına sebep olmaktadır" dedi. Antmen son olarak çalışanların ücretlerinin yatırılmasını taep etti.

Öne Çıkanlar