Urfa'da 40 kişilik grup sağlık emekçilerine saldırdı

Urfa'da 40 kişilik grup sağlık emekçilerine saldırdı
Hekimler, yğun bakıma giren saldırgan gruba tepki gösterdi.

Urfa'da hasta yakını olduklarını söyleyen 40 kişilik bir grup, sağlık emekçilerine saldırdı. Yoğun bakıma giren grubun ultrason cihazlarını da kırdığı öğrenildi.

Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen olayda, hastalarından haber alamadığını iddia eden bir grup, hastane yoğun bakımına girerek sağlık emekçilerine saldırdı. 

    

Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından yapılan açıklamada, hastalarından haber alamadıklarını iddia eden gruba gün içinde 15 kez bilgilendirme yapıldığı, bir değişiklik olması durumunda yeniden haber verileceğinin belirtildiği aktarıldı.

Saldırgan grubun yoğun bakıma girerek diğer 14 hastanın da sağlığını tehlikeye attığını belirten TTB, bu saldırılarla sağlık emekçilerinin çalışma azimlerinin de kırıldığını söylendi.

"Bizler sağlıkçılar olarak hastalara faydalı olabilmek için hizmet üretiyoruz, ancak bize ve sağlık kurumlarına zarar vererek hastalarımıza ve toplumumuza çok büyük kötülük yapıldığının farkına varılmalıdır" diyen TTB, "Buradan tüm yetkilileri ve şiddet tarafı tüm kesimleri uyarıyoruz. Bu zor süreçleri beraber çalışarak atlatabiliriz. Sağlık çalışanlarının motivasyonlarını kıran bu tür eylemlere engel olacak bir çalışma yürütülmemesi ve toplumda kabul görmeye devam etmesi sağlık çalışanlarının sahadan çekilmesine sebep olacaktır" sözleriyle saldırıya tepki gösterdi.

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar