Üsküdar Belediyesi işçileri işlerini geri istedi

Üsküdar Belediyesi işçileri işlerini geri istedi
Üsküdar Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler, mağdur edildiklerini belirterek, işe dönme taleplerini yineledi.

Üsküdar Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler, işlerine geri dönme talebiyle belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. "İşimizi geri istiyoruz" pankartının açıldığı açıklamada sık sık, "Zafer direnen emekçinin olacak", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. Açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis üyeleri, Genç İşçi Derneği (GİDER), Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu yakası 2 Nolu Şube Başkanı Yenigül Özen Dolgun ve çok sayıda kişi katıldı. İşçiler adına basın açıklamasını Eyüp Menteş yaptı.

'İŞÇİNİN YOLLARI BİRLEŞİYOR'

İşten atılanları AKP'li ve CHP'li olarak ayırmadıklarını söyleyen Menteş, "Kimse bizden bugüne kadar inandığımız partilere tekrar inanmamızı beklemesin. İşçilerin yolları birleşiyor" dedi.

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilme Türkmen'e de çağrıda bulunan Menteş, "İşçiler hemen geri alınmalı. Adalet ancak böyle gelecek. Birlik olana kadar mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra AKP ve CHP'li belediyelerinden işten çıkarılan işçiler sırayla konuştu. Bir telefonla işten atıldıklarını dile getiren işçiler, mağdur edildiklerini belirtti. Kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getiren işçiler, toplumun vicdanına seslendirdiklerini ifade etti.

'HİLMİ TÜRKMEN HEMŞEHRİCİLİK YAPIYOR'

31 Mart ve 23 Haziran seçimleri boyunca AKP'nin seçim çalışmalarında yer aldıklarını ifade eden belediye işçileri, 200 işçinin Ağustos  ayından sonra gruplar halinde işten çıkartıldıklarını belirtti. 31 Mart seçimleri sonrası seçilen AKP Üsküdar belediye başkanı Hilmi Türkmen'in 'hemşehricilik' yaptığını iddia eden işçiler, işe tekrar alınma taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Öne Çıkanlar