Valilik, Nazımiye Kaymakamı'nı savundu: Personeli onore etme fotoğrafı

Valilik, Nazımiye Kaymakamı'nı savundu: Personeli onore etme fotoğrafı
Tunceli Valiliği, Nazımiye Kaymakamı Tutkan'ın "Devletin gücünü göstereceğim" diyerek paylaştığı silahlı görüntüyü "Güvenlik personelimizi onore etmek üzere hatıra fotoğrafı" diye savundu.

Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan'ın Düzgün Baba Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek ile dernek yönetimine yönelik silahlı poz vermesine yönelik tepkiler sürerken, Tunceli Valiliği açıklama yaptı. Valilik, Tutkan'ın önümüzdeki günlerde Düzgün Baba’da yapılacak Hızır Cemi için cemevinin yolunun açılıp açılmadığını denetlemek için Tutkan’ın alanda bulunduğunu ileri sürdü.

Yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede birçok köy ve mezra yolunun kapandığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"5 Şubat Cumartesi günü Düzgün Baba Ziyaretleri Kültür Kalkınma ve Yatırım Derneği Yönetiminin İlçe Kaymakamımıza mesaj yazarak Düzgün Baba Cemevimizde Hızır Cem’i yapılacağından hareketle Düzgün Baba Cemevi yolumuzun öncelikli olarak açılması isteği üzerine; İl Özel İdaremize ait iş makinelerini Cemevi yolumuza yönlendirilmiştir.

İlçe Kaymakamımız yolda yapılan karla mücadele çalışmalarını ve yolun son durumunu görmek üzere beraberindeki personeli ile birlikte Düzgün Baba Ziyaret yoluna gitmiş, yolda yapılan çalışmaları inceledikten sonra gecenin geç saatlerine kadar çalışmalara eşlik eden güvenlik personelimizi onore etmek üzere hatıra fotoğrafı çektirip; fotoğrafı devletimizin ve güvenlik güçlerimizin gün, saat ve dakika fark etmeksizin görevinin başında olduğunu vurgulamak üzere yazdığı kısa bir cümle ile birlikte şahsi sosyal medya hesaplarından paylaşmıştır."

'KARLA MÜCADELE ALANI'

Açıklamada, Tutkan’a dair "karalama" haberleri yapıldığı belirtilerek, "Fotoğraftaki alan Cemevi değil, Cemevi yolu üzerinde karla mücadele yapılan alandır" denildi. Açıklamada Düzgün Baba Cemevi'nin tapusunun Çevrecik Köyü muhtarlığına ait olduğu ifade edilerek, devamla şunlar ifade edildi:

"Düngün Baba Ziyaretleri Kült Kalkınma ve Yatırım Derneği tarafından fuzuli işgalen kullanılması neticesinde Muhtarlığı tarafından söz konusu derneğe tahliye davası açılmış, halen hukuki süreci devam etmektedir. Söz konusu derneğin bu eylemine söz söyleyemeyen bazı kesimlerin bu konuya İlçe Kaykmakamımızı da dahil ederek gündem değiştirme çabaları manidardır. Karalamaya yönelik yapılan bu haberler ve sosyal medya paylaşımları için hukuk yoluna başvurulacağının bilinmesini isteriz."

NE OLMUŞTU?

Düzgün Baba Cemevi Yönetim Kurulu bira çıklamayla Kaymakam Uğur Tutkan'ı eleştirmişti.

Açıklamada, "Düzgün Bawa Cemevine dönük Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan tarafından uzun bir süredir, idari ve mali yönden ağır para cezalarıyla faaliyetlerimiz engellenmeye çalışılıyor. Son yıllarda Düzgün Bawa’da yaptığımız tüm faaliyetler bir şekilde cezai yaptırıma tabi tutuluyor. Cemevimiz bir ticarethane gibi yaptırımlara maruz bırakılıyor. Nazımiye Kaymakamı tarafından sistematik bir şekilde baskı, sindirme ve bir cezalandırma politikasıyla karşı karşıyayız" ifadelerine yer verilmişti.

Düzgün Baba Cemevi’nin bu açıklamasının ardından Kaymakam Tutkan silahlı kişilerle cemevi yakınında fotoğraf çektirdi. Tutkan sosyal medyadan fotoğrafı paylaşarak, "Devletin gücünü göstereceğim" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar