WHO'dan İngiltere'nin ilaç açıklamasına: Harika haber

WHO'dan İngiltere'nin ilaç açıklamasına: Harika haber
WHO: Hayat kurtaran bilimsel atılıma katkı sağlayan İngiltere hükümetini, Oxford Üniversitesi'ni ve İngiltere'deki birçok hasta ve hastaneyi tebrik ediyoruz.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ucuz ve yaygın olarak bulunan bir steroid ilacının yeni tip Coronavirus (Covid-19) hastalarının tedavisinde ölüm oranını düşürdüğünü gösteren klinik testlerini ‘harika haber’ olarak nitelendirdi.

İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nin yürüttüğü testlerde 'Deksametazon' adlı ucuz ve yaygın olarak bulunan bir ilacın Covid-19'da ölüm riskini düşürdüğü belirlenmesinin ardından WHO Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus konuya ilişkin açıklama yaptı.

"Bu, oksijen ve ventilatör desteğine ihtiyaç duyan hastalarda ölüm oranını düşürdüğü gösterilen ilk tedavi. Bu harika bir haber. Bu hayat kurtaran bilimsel atılıma katkı sağlayan İngiltere hükümetini, Oxford Üniversitesi'ni ve İngiltere'deki birçok hasta ve hastaneyi tebrik ediyorum" diyen Ghebreyesus, şunları ekledi:

"Araştırmacılar, testlerin ilk sonuçlarıyla ilgili görüşlerini WHO'yla paylaştı. Gelecek günlerde tam bir veri analizini dört gözle bekliyoruz. WHO, genel olarak bu müdahaleyi anlamak için meta-analizi (toplu çözümleme) koordine edecek. WHO'nun klinik kılavuzu, ilacın Covid-19 hastalarında nasıl ve ne zaman kullanılması gerektiğini gösterecek şekilde güncellenecektir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar