Yeni biyografiye göre, Macron 1.5 saatte bir eşini telefonla arıyor

Yeni biyografiye göre, Macron 1.5 saatte bir eşini telefonla arıyor
Macronlar hakkındaki yeni biyografiye göre, Fransa Cumhurbaşkanı eşini telefonla aramadan 2 saat geçiremiyor. First lady, Macron'dan saat sabaha karşı 2 bile olsa konuşmadan uyumuyor.

Fransa'daki 2017 seçiminden beri spot ışıklarının çevrildiği Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile eşi Brigitte arasındaki ilişki, first lady hakkındaki bir biyografiyle yeniden gündem oldu. Macron çiftine yakın bir gazeteci olan Gaël Tchakaloff'un yazdığı Tant Qu'on Est Tous les Deux (Biz birlikte olduğumuz müddetçe) isimli biyografinin geçen hafta yayınlandı.

Daily Mail'in haberinde kitaba göre, cumhurbaşkanlığı danışmanlarının politika önerileri için ilk ikna etmeye çalıştığı kişi olan first lady, Macron'dan saat sabaha karşı 2 bile olsa brifing almadan yatağa girmiyor.

Macronlardan yetki almadan yayımlanan, ama çifti tanıyan çok sayıda kaynağa dayandırılan ve Brigitte Macron'un sözlerinden alıntılar içeren biyografi, Macronların 'birbirinin haberi olmadan neredeyse hiçbir şey yapmayan sıkı sıkıya bağlı bir çift' olarak portresini çizdi. Öyle ki, Cumhurbaşkanı Macron ile eşi Brigitte'in telefonda konuşmadan 2 saat geçirmedikleri aktarıldı. Fransa Cumhurbaşkanı'nın 1.5 saatte bir eşini telefonla aramadan duramadığı belirtilirken, Brigitte Macron'un eşinin başarısına kendisini adadığı vurgulandı.

YAZAR ÖNCE KARA LİSTEYE ALINMIŞ

Özellikle Brigitte Macron ile yakın ilişkisi olan Tchakaloff, kitapta, Fransa Cumhurbaşkanı hakkında bir kitap yazma niyetini açıkladıktan sonra haftalarca cumhurbaşkanlığı ekibi tarafından kara listeye alındığını, ama first lady ile dostluğu sayesinde cumhurbaşkanını kazanmayı başarıp çifti gittikleri her yerde takip etme iznini elde ettiğini anlattı.

'ORTAK BİR PROGRAMLARI VAR"

"Ortak bir programları var. Dakika dakika diğerinin ne yaptığını biliyorlar. Çift olmanın bireyselliğinizi artırdığına kanaat getirmişler" diye yazan Tchakaloff, Fransa Cumhurbaşkanı'nın şu sözünü aktardı:

"Sana aşık olan kadına tam bir bilgilendirme yaptıktan sonra yatağa girersin. Bazen uyuklar ve ona söylediklerini hiç duymaz. Ama çoğu zaman seni bekler."
Emmanuel Macron'un etkinlikere birlikte katılırken eşinin yanından nadiren ayrıldığını ve bunun Brigitte'i eğlendirdiğini yazan Tchakaloff'a, first lady, eşinden çok uzun süre uzaklaşması halinde 'azar yediği' esprisini yaptı.

Tchakaloff'a konuşan Fransa Cumhurbaşkanı'nın Özel Danışmanı Pierre-Olivier Costa, Emmanuel Macron'un koronavirüs pandemisi dönemindeki çalışmaları bakımından first lady'nin daha vazgeçilmez hale geldiğini söyledi.

"TOPLUM ANLAMIYOR ÇÜNKÜ BİREYCİLİK BASKIN"

Brigitte Macron'un doğrudan alıntıladığı bölümlerde first lady olarak sorumluluklarından ve eşiyle bağından söz eden Brigitte, telefonda yazara "Birlikte olduğumuz sürece her şey güzel olacak. Birbirimize rastladığımız için çok şanslıydık. Aramızdaki bağ daha ilk günden belli oldu. İnsanlar anlamıyor, çünkü toplum bireycilikle ilgili" diyerek eklemiş:
"Çift olmak birbirinin bireyselliğini bozmaz, tersine, onu güçlendirir, ona saygı duyar. Bizimle benzer geçmişi olan, aynı yollardan geçen çift belki de çok fazla yok."

"GELİNDEN ÇOK DOST"

Cumhurbaşkanı'nın annesi Françoise Nogues de Brigitte ile 'yakın dostluğu' hakkında yazarla konuştu.
En küçük kızı Estelle'in de tiyatro öğretmeni olduğu için Brigitte'i iyi tanıdığını söyleyen anne Macron, 'first lady'yi gelinden ziyade dost olarak gördüğünü, aynı öncelikleri paylaştıklarını ve birbirlerine her şeyi anlattıklarını' belirtti.

'Manu' kısaltmasını kullandığı oğlunun çocuk sahibi olamayacağını kabullendiğini, çocuk sahibi olmaya oğlunun olmazsa olmaz diye bakmamasını anlayışla karşıladığını aktaran Françoise Nogues, Macron'u çocukken büyükannesinin yanında gönderdiği ve ergenken Brigitte'ten uzaklaştırmak için Paris'e yolladığı söylentilerini yalanladı. Macronların normal bir aile olduğunu ve aksi yönde medyaya yansıyan hikayelerin yalan olduğunu dile getirdi.

OLUMSUZ KONUŞAN KAYNAK ESKİ CUMHURBAŞKANI HOLLANDE MI?

Kitapta Macron çifti hakkında olumlu görüş bildirmeyen tek bir kaynak olduğu gözlemlenirken, adı verilmeyen bu kaynağın önceki Sosyalist Partili Cumhurbaşkanı Hollande olduğu sanılıyor.

Buna göre anonim kaynak, Macron'dan 'siyasi kanaati olmayan, ancak mevsime göre her partinin siyasi rengini benimseyerek sahtekarlık yapan bir komedyen' diye söz etti. Aynı kaynak, 'Fransız cumhurbaşkanının inandığı herhangi bir şey olmadığını ve başkanlık dönemine herhangi bir anlam katamadığını' sözlerine ekledi.

Bazı kaynaklar, çiftin dostlarına ve sadakata önem vermediğini, sadece birbirine güvendiğini, dışarıya sağlam dost görüntüsü vermelerine rağmen sadece bir şebeke gibi çalışmakla ilgilendiğini anlattı.

Kitapla ilgili Macron cephesinden resmi yorum gelmedi. Madame Figaro'ya konuşan Tchakaloff, 'çiftin kitabını okuyacağını sanmadığını, çünkü Brigitte'in kendi hakkında yazılmış hiçbir şeyi okumadığını' söyledi.

 

Öne Çıkanlar