Zeki Üçok'un iddiası: Hulusi Akar'ın iki yardımcısı FETÖ ve ABD ile bağlantılı

Zeki Üçok'un iddiası: Hulusi Akar'ın iki yardımcısı FETÖ ve ABD ile bağlantılı
Emekli askeri hakim Zeki Üçok, Milli Savunma Bakanı Akar'ın yardımcılarından Muhsin Dere'nin ByLock kullanıcısı, Yunus Emre Karaosmanoğlu'nun ise ABD'yle ilişkili olduğunu iddia etti.

Emekli Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu'na yaptığı açıklamada Milli Savunma bakan yardımcıları Muhsin Dere ve Yunus Emre Karaosmanoğlu'nun "FETÖ ve ABD'ye bilgi verdiği" iddiasında bulundu. 

Geçmişte ordudaki cemaat yapılanmasıyla mücadelesi nedeniyle kendisine pek çok bilgi notu geldiğini söyleyen Zeki Üçok, Terkoğlu'nun yazısında, "Bana gelen bilgi notunda, bakan yardımcısı Muhsin Dere’nin ByLock kullanıcısı olduğu, kız kardeşlerinin kocalarının (H.K. ve R.A.) 672 ve 679 sayılı KHK ile kamu görevlerinden ihraç edildikleri ve bazı yakın akrabalarının FETÖ ile iltisaklı oldukları bilgileri yer alıyor. Bilgilerin Muhsin Dere’nin bakan yardımcısı olarak atandığı 2018 tarihinden önceye, Savunma Sanayi Müsteşarı olarak atandığı zamanlara ait olduğu anlaşılıyor" ifadelerini kullandı. 

Zeki Üçok, "Bu bilgiler, sanki güvenlik birimlerinin hazırladığı evraktan çıkmış gibi?" sorusunu "Bende de böyle bir kanaat uyandırdı. Fakat bu konuda kesin bir şey diyemem. Ancak Emniyet birimleri tarafından hazırlanmışsa bu çok vahim bir durum. Çünkü bu belge, eğer Emniyet müdürlükleri tarafından hazırlanmışsa, hakkında FETÖ iltisakı olduğuna dair bilgiler olan birisinin, Savunma Sanayi Müsteşarı olarak atanması, daha sonra ise Milli Savunma Bakan Yardımcısı olması inanılacak bir durum değil" diyerek yanıtladı. 

'ABD ELÇİLİĞİ SİYASİ DANIŞMANI NİÇİN RİCACI OLUR?'

Zeki Üçok, Barış Terkoğlu'nun "Gelelim diğer isme. Biliyorsunuz ben ve Barış Pehlivan, beraber WikiLeaks belgelerini incelemiş ve orada yer alan belgelerden yararlanarak Sızıntı WikiLeaks’de 'Ünlü Türkler' kitabını yazmıştık. Sizin bana verdiğiniz Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ile ilgili WikiLeaks belgelerini inceledim. Haklısınız, belgelerden birisi 26 Temmuz 2007 tarihli diğeri ise 24 Ekim 2007 tarihli Amerikan Büyükelçiliği’nin telgrafları" sözleri üzerine ise şöyle konuştu:

"WikiLeaks belgelerinin gerçek olduğu konusunda bir tereddüt yok. Bu nedenle, ABD Büyükelçiliği siyasi danışmanı tarafından, 26 Temmuz 2007 tarihli telgrafta, bugün Milli Savunma Bakan Yardımcısı olan Yunus Emre Karaosmanoğlu için, "Lütfen onu çok sıkı koruyun" diye yazması anlaşılabilir bir durum değil. ABD elçiliği siyasi danışmanı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın o dönem özel kaleminde görevli olan Yunus Emre Karaosmanoğlu’nun kesinlikle korunması için, niçin ABD hükümetine adeta yalvarır, ricacı olur?

Öne Çıkanlar