KCK Basın Davası'nda gazeteciler, haksız tutuklama gerekçesiyle AİHM'e başvurmuştu. Ancak gazetecilerin AİHM’e başvuru yaptığı tarihte AYM'ye bireysel başvuru yolu yürürlüğe girmemişti.
Kızıltepe'de babasıyla birlikte evlerinin önünde 13 kurşunla öldürülüp 'terörist' ilan edilen Uğur Kaymaz'a ilişkin yargı süreci 15 yıldır devam ediyor.
AİHM, cenazeye katıldığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezası alan Batman Belediyesi eski Eşbaşkanı Nejdet Atalay’ın ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi.
CHP'li Antmen'in önergesini Adalet Bakanlığı, İnsan Hakları Dairesi Başkanlığı yanıtladı.
AİHM, 2009’da kapatılan DTP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Hatice Çoban’ın başvurusu sonucu Türkiye’yi ‘ifade özgürlüğünü ihlal etmek’ten mahkum etti.
AİHM'in Wikipedia'ya yönelik erişim engeline ilişkin savunma yapmasını istediği Türkiye, mahkemeden altı haftalık ek süre istedi. Mahkeme ek süre talebini kabul etti.
CHP, Yargı Reformu’na dair muhalefet şerhinde yargının yürütmeye bağlı çalıştığını anlatırken, AİHM’in Selahattin Demirtaş kararını örnek gösterdi.
İnsan Hakları Derneği Hukuk Komisyonu, yargı reformu strateji belgesine ilişkin hazırladığı görüş ve öneri raporunu paylaştı.
AİHM'in 2009'da 'adil yargılanma hakkı'nın ihlal edildiği tespitinde bulunduğu hükümlü Hadi Elçiçek, avukatının 10 yıl sonra yapabildiği yeniden yargılama başvurusu kabul edildi.
AHİM, 'Dağda yaşayan insanlarımız bu ülkenin en onurlu insanlarıdır' sözleri nedeniyle hapis cezası verilen Hüseyin Kalkan’ın 'ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine' karar verdi.
AYM'de görüşülen Sırrı Süreyya Önder davası bugün AYM Genel Kurulu'na sevk edildi. Dosyayı değerlendiren avukat Kayaoğlu, 'ihlal kararı çıkmaması mümkün değil' dedi.
Sayın Cumhurbaşkanı 'Bunları bırakamayız' diyerek çok vahim bir biçimde Anayasanın 138. Maddesini çiğnemiş bulunmaktadır. Bu çok vahim yanlış hem siyasi hem de hukuki bir yanlıştır.
Demirtaş’ın yargısal bir kumpasla tutuklanması bedelsiz değildir
Yargı reformundan söz edenler Demirtaş’ın şu sözünü unutmasınlar: ‘Yargı yok, adalet yok, kanun yok. Sadece bize değil, hiçbirinize yok.’
Demirtaş hakkında yeniden tuklama kararı verilmesini değerlendiren Av. Karaman 'AİHM kararını etkilemek için Demirtaş’ı kağıt üstünde tahliye ettiler. Ortada yeni bir soruşturma yok' dedi.
Demirtaş'ın tutukluluğuna ilişkin Strasbourg'da görülen AİHM duruşmasını Artı TV'ye değerlendiren CHP'li Sezgin Tanrıkulu, davada yaşanan ihlallerin kapsamının genişleyeceğini söyledi.
AİHM, tutukluların ikametgâhlarından uzak yerlere nakledilmesini hak ihlali sayarak Türkiye'yi tazminata mahkûm etti. Avukat Sidar Avşar, kararın tüm tutukluları etkileyeceğini söyledi.
Demirtaş’ın olası tahliyesi, diğer tüm siyasi tutukluların, Yüksekdağ’ın, Önder’in, Baluken’in, Kışanak’ın da tutukluluğunu anlamsızlaştıracak.
Bir yılda 250 bin yurttaşın zındanda olduğu bir ülkede 27 yılda sadece 3.128 kişiye ulaşabilmiş bir adalet… Bin teşekkür… Ama bize önce kendi ülkemizde adalet gerek!
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AİHM'in Demirtaş kararıylala ilgili müzakere yürüteceğini, bugünkü sorular ışığında alınacak kararın da daha sonra paylaşılacağını söyledi.
'Türkiye’de bağımsız ve tarafsız bir yargıdan bahsetmek bugün için mümkün değildir.'
Demirtaş iktidarın siyasi kararıyla serbest bırakılırsa sevinmeyecek miyiz? Kuşkusuz sevineceğiz. Ama adalet işliyor falan diye değil, özgürlüğüne kavuştu, aramıza döndü diye...
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, hakkında tahliye kararı verilen Selahattin Demirtaş'la ilgili belirsizliğin sürmesine tepki gösterdi.
Şimdi Büyük Daire’de kalkıp diyecek ki, ‘Görüyorsunuz, ben bu davadan bu adamı mis gibi tahliye ettim. Ama baktık, adam maalesef başka suçlar da işlemiş, onlardan hükümlü yatıyor!’
böyle bir kararla kayyum darbesi dolayısıyla yükselen ve belli ki pek beklenmeyen tepkileri yumuşatma, geriye itme beklentisi de olabilir.
Avukatları Selahattin Demirtaş'ın onay vermesi halinde şartlı tahliye başvurusunda bulunacak.
Halkların Demokratik Partisi, üç büyükşehir eş başkanının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasına ilişkin hukuki süreci başlatmaya hazırlanıyor.
Eşbaşkanların görevden alınıp, yerlerine kayyım atanmasının ardından başlayan protestolar sürüyor.
İstanbul Sözleşmesi‘ne Avrupa Birliği'nin taraf olması, Sözleşmenin feshi tartışmalarını sona erdirecek ve gücünü olduğu kadar uygulama birliğini de arttıracaktır.
AİHM, Vikipedi'ye Türkiye'de getirilen erişim yasağının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) ile uyumlu olduğunu kanıtlaması için hükümete Ekim ayı sonuna kadar süre verdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.