30 kilometre yakınında Ecemiş fay hattı bulunan nükleer inşaat sahasıyla ilgili Akkuyu NGS, Ecemiş fay hattının ölü fay olduğunu ve 160 kilometre uzaklıkta yer aldığını iddia etti.
Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Aycan Özkan, 'Verdiği zararlar saymakla bitmez. Bir doğa harikası olan, maviyle yeşilin buluştuğu bölge çölleşmiş durumda' dedi.
CHP Mersin Milletvekili Başarır, Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatının bulunduğu bölgede art arda iki büyük patlama meydana geldiğini belirterek, 'Kaymakam ve jandarma bilgi vermiyor' dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, mesini “Bu hükümet işçiyi düşünmez. Bu görüntüler AK Parti’nin utanç görüntüleri, Türkiye manzaralarıdır” diye değerlendirdi.
Akkuyu Nükleer Santral şantiyesinde işçiler Coronavirus tedbirleri hiçe sayılarak çalıştırılıyor. Şantiyeye dair 2 farklı görüntü paylaşan CHP'li Ali Tunç tepki gösterdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ret kararını mahkemeye taşıyan Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri avukatı Atal, Akkuyu'daki tehlikelere dikkat çekti.
Akkuyu Nükleer Santral'de çalışan işçiler ödenmeyen maaşları için eylem yaparak yol kapattı.
Rusya, Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nde 5 milyar dolarlık yatırım öngörülen dördüncü ünite için de lisan başvurusunda bulundu.
Akdeniz’e yine 'hepimizin denizi' diyebilmek ve Akdeniz’in hepimizin denizi olarak kalmasını sağlayabilmek için bölgenin nükleer karşıtı hareketlerinin işbirliğine gitmesi gerekiyor.
Akkuyu nükleer santralinin inşaatı salgına rağmen kesintiye uğramadı. Şirket, sahadaki faaliyetlerin 'koruma ve güvenlik önlemlerine uyularak' yapıldığını kaydetti.
CHP’li Milletvekili Alpay Antmen nükleer santrale dikkat çekti. 30 km yakınından Ecemiş Fay Hattı geçiyor.
Pahalı bir elektrik kaynağı olan, enerjide dışa bağımlılığı azaltmayan, olası bir patlamada yıkıcı etkileri olan nükleer enerji santrallerinde Türkiye’nin ısrarının bir nedeni bu olabilir.
Rusya merkezli Sberbank, Rus Rosatom şirketi tarafından inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaatı için 400 milyon dolar kredi sağlayacak.
Rusya firması Konzern Titan-2 AŞ ile Türkiye firması IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'den oluşan ortak girişim, Akkuyu Nükleer AŞ ile EPC sözleşmesi imzaladı.
Mühendislere göre, zemindeki çatlakların nedeni mevcut zeminin kendini taşıyamaması. Dolgu malzemesinin niteliği belli değil. Bir apartman yapılıyor gibi hareket ediliyor...
'Türkiye kamuoyuna deniyor ki, bu konuda bir sıkıntı var, bu konuda harekete geçin. Neden böyle bir hareket alanı yaratılmak isteniyor sorusu, iki nedenden kaynaklanıyor olabilir.'
TMMOB, Akkuyu nükleer santralinin zemininde çatlaklar oluştuğunun tespit edildiği iddialarına karşın yüklenici şirket ROSATOM'un iddiaları reddetmesi üzerine uyarıda bulundu.
Nükleer santral inşaatındaki çatlak olayının yaşandığı geçen temmuz ayında nükleer gibi bir konuda tek yetkili merci olacak Türkiye Düzenleme Kurumu’nun temelleri atılıyordu.
Nükleer santralde reaktörün oturacağı temelin bazı bölümlerinde çatlak oluşurken, çatlak bölümler yenilendi. Bir kez daha çatlak oluştu. Sorunlu bölümlerde temel yeniden atıldı.
Rosatom Başkanı Lihaçev, Akkuyu nükleer santrali projesinden hisse satışı konusunda Türkiye’deki özel ve devlet şirketleriyle görüştüklerini belirtti.
Kendi yaşam alanına, tarlasına, ormanına, deresine, dağına taşına, parkına doğrudan tehdidi görenler artık sadece sahada direnerek değil sandıkta da cevabını vermeye başladı gibi görünüyor.
Akkuyu nükleer santralinin inşaatı için Rosatom'un IC İçtaş’la işbirliği yapmak için görüştüğü ve bu görüşmelerin sonuçlanma aşamasına geldiği belirtiliyor.
Sinop'taki projenin 22 milyar dolara mal olması hedefleniyordu. Tabii evdeki hesaplar çarşıdaki döviz kuru yükselişlerine uymadı.
Rosatom Başkanı Lihaçev, Akkuyu nükleer santral projesinin yüzde 49 hissesini tek seferde satmayacaklarını, bir kaç aşamada yatırımcıya sunulabileceğini belirtti.
Bu dava, Türkiye'nin hangi şartlar altında, bilirkişi raporlarının nasıl eksik ve yanlış bilgilerle nükleer santral kurmaya çalıştığına yönelik örnek bir dava olarak kayıtlara geçecek...
CHP beyannamesinde uluslararası yükümlülükler çerçevesinde Akkuyu ve Sinop nükleer santrallerinin 'mümkünse' iptal edileceği belirtildi.
Bilirkişi raporunda faaliyete girer girmez arıza yapan bir reaktör tipi örnek verilerek, denenmemiş Rus teknolojisi denenmiş gibi gösterildi.
Çernobil nükleer faciasının yıl dönümünde düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Hayrettin Kılıç, Japonların Sinop'ta yapılacak nükleer santralden çekileceğini söyledi.
Türkiye, Çernobil kazasını saklayan şirkete Mersin'de nükleer santral yaptırarak, Akdeniz kıyılarını şirketin hizmetine sunuyor. Karar vericiler, Türkiye'nin kucağına saatli bomba bırakıyor.
Seçim meydanlarında kalkınma, büyüme, istihdam adına pazarlanacak büyük projeler lazım. Akkuyu bunun için çok ideal. Siz nükleer santrali Türkiye'nin elektrik ihtiyacı için mi sanıyordunuz?
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.