Hollandalı banka ABN Amro, 2018'de Türkiye'nin büyümesinin yavaşlayacağını öngörürken, Türk Lirası'ndaki zayıflamanın da devam edeceğini belirtti.
Bilkent Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Gürkaynak, "Yüzde 11 büyüyorsak ve biz bunu hissetmiyorsak genellikle haklı olan bizizdir" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Karahan, 2018'de ekonominin bir miktar yavaşlayacağını, maliye politikasının 2017 kadar gevşek olmayacağını söyledi.
TÜSİAD Başkanı Bilecik: Demokrasinin hakikaten yerleştiği hukukun üstünlüğünün, bağımsız yargının olduğu bir ülkeyle yüzde 6-7 büyüme fevkalede olur
Financial Times, Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyümesine ilişkin değerlendirmesinde, birçok uzmanın büyümenin sürdürülebilirliğini sorguladığını yazdı.
Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 11.1 olarak gelen büyüme verisini değerlendiren ekonomistler, enflasyon açısından risklere dikkat çekiyor.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Büyümedeki tek olumsuz yan dış talebin katkısındaki düşüş" derken, Bakan Zeybekci, "Performans söylemlerimizdeki haklılığı ortaya koydu" dedi.
Gayri safi yurtiçi hasılanın yılın üçüncü çeyreğinde baz etkisi ve başta KGF olmak üzere uygulanan teşviklerin desteğiyle çift haneli gelmesi bekleniyor.
Maliye Bakanı Ağbal, 2017'de büyümenin yüzde 5.5'in üzerinde olacağını, Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 10'un üzerinde büyüyeceğini belirtti.
Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu'nda, bankacılık sektörünün yüksek varlık kalitesi koruduğu, bankaların güçlü likidite pozisyonlarını koruduğu belirtildi.
OECD, Türkiye için 2017 için büyüme beklentisini yüzde 3,4'ten yüzde 6,1'e çıkarırken, enflasyon beklentisini de yüzde 10,4'ten yüzde 10,7'ye yükseltti.
Morgan Stanley, 2018'in ilk yarısından sonra resesyon olasılığının ortaya çıkacağını belirterek, piyasaların hızlı büyüme döneminin son aşamasında olduklarını ifade etti.
Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin 2017'de yüzde 6-7 büyüyeceğini söyledi. Bloomberg News anketine göre Türkiye ekonomisi 2017 yılında yüzde 5.3 büyüyecek.
Erdoğan, kömürlü termik santral politikasını savunmak için genellikle AB ülkelerinin hala kömür bağımlısı olduğu iddiasını kullanıyor. Oysa AB, kömür merkezli politikadan vazgeçmiş durumda.
Kredi ve hükümetin harcamaları ile gelen bir büyümenin sağlıklı olmadığına, dengesizlikleri artırdığına dikkat çeken Daron Acemoğlu, ekonomik tablodan umutsuz.
Fitch, önce ABD'deki soruşturmanın Türk bankalarını negatif etkileyebileceği uyarısı yaptı, ardından Türkiye için 2018 büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Büyüme oranlarını çok daha yukarılara 7'ye 8'e çekmemiz lazım. Bunun için daha fazla yatırım yapmamız lazım" dedi.
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin iç siyasi gelişmeler ve dış finansman ihtiyacına işaret etti, olay riskine duyarlı olduğuna dikkat çekti.
IMF, Türkiye'de büyümenin 2018'de azalan mali destek ve sıkı para politikası etkisiyle yavaşlayacağını öngördü. IMF’nin 2018 büyüme tahmini yüzde 3,5.
AB Komisyonu, Türkiye ekonomisi için 2017 GSYH büyüme beklentisini yüzde 5,3'e çıkardı. Ancak, aşağı yönlü risklerin kayda değer seviyede olduğunu dikkat çekti.
Ekonomi Bakanı Zeybekci, kurda ve faizde ama özellikle kurda daha elle tutulur, itibarlı bir iyileşmenin gelecek dönemde mutlaka olacağını söyledi.
Başbakan Yıldırım, "Üçüncü çeyrek büyümesi çift haneli olursa şaşırmayın" dedi, yıl sonunda büyümenin yüzde 7 olmasının da şaşırtıcı olmayacağını belirtti.
İddialara göre, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ele alınan banka faizlerinin devlet bankalarının öncülüğünde aşağı çekilmesi planlanıyor...
Ekonomistler, yüzde 10,7'ye yükselen işsizlik oranını tek haneye düşürmek için "büyümede yüksek hızı korumak önemli" vurgusunu yaptı.
IMF, küresel büyümenin gelecek yıllarda yavaşlama riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Kurum, çok düşük enflasyona ve artan jeopolitik risklere işaret etti.
Moody's, "OVP'de öngörülen daha fazla harcama ve borçlanma kredi notu açısından olumsuz" derken, Fitch, Türkiye'nin büyüme tahminini yukarı çekti.
Başbakan Yıldırım, büyüme, enflasyon ve işsizliğe ilişkin hedefleri paylaşırken, Varlık Fonu'nun yeni başkanının gelecek hafta içerisinde belli olacağını söyledi.
Kalkınma Bakanı Elvan, üçüncü çeyrekte büyümenin yüzde 7'yi aşacağını kaydederek, enflasyonun da 2018 yılının ilk iki ayında yüzde 7'nin altına düşeceğini söyledi.
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye'nin sıkı para politikasına mecbur kaldığını belirterek, "Orta vadede bunu yapısal reformlarla aşacağız" dedi.
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin 2017 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 10,7, büyüme tahminini yüzde 4,7 olarak öngördü.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.