Son büyüme verilerinin yatırım kaleminde inşaattaki hızlı artış dikkat çekerken, bu artışın sektörün büyüme rakamlarına yeteri kadar yansımadığı görüldü.
CHP’li Öztrak, bir defalık tedbirlerle yakalanan büyümenin kırılganlıkları artırdığını belirterek, Finans kesimine dönük zorlama şişirilen balonun patlamasını tetikleyebilir" dedi.
İktisatçı Bhagwati'ye göre rakamlar halkın fakirleştiğini gösteriyor.
Dün açıklanan büyüme verileri içinde inşaatın yüzde 25'lik sıçramasına karşın makine ve teçhizat yatırımlarının bu çeyrekte de gerilemesi dikkat çekti.
İkinci çeyrek büyüme verisinin açıklanmasının ardından uluslararası yatırım bankaları, Türkiye’ye ilişkin büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti.
Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 büyüyerek ekonomistlerin beklentisinin gerisinde kalan bir performans sergiledi.
Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 büyüdü. Piyasada, ağırlıklı beklenti yüzde 5.3 GSYH büyümesi geleceği yönündeydi.
TÜSİAD Başkanı Bilecik: Gazeteci ve yazarların soruşturmaya uğraması ve tutuklu yargılanması bize uluslararası arenada zarar veriyor.
Morgan Stanley analistlerinin notunda, Türkiye'de Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) ekonomik büyümeye doğrudan etkisinin yaklaşık yüzde 1 puan olduğu belirtildi.
Büyümeyi desteklemek için yüzde 20 seviyesindeki Kurumlar Vergisi’ni Bakanlar Kurulu'nun yüzde 5’e kadar düşürebileceği belirtiliyor.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın ilk çeyrek büyümesine ayırdığı son bülteninde, büyüme ve istihdamın tutarsız olduğu, ilk çeyrekteki büyümenin sürdürülebilir olmadığı belirtildi.
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye için büyüme oranlarını yukarı yönlü revize etti. Fitch'e göre Türkiye, bu yıl yüzde 4,7, gelecek yıl 4,1 büyüyecek.
Türkiye ekonomisi 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüme kaydetti. Özellikle ihracattaki yüzde 10,6 oranındaki büyüme dikkat çekti.
TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye ekonomisi, 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüdü.
Avrupa Merkez Bankası (ECB), 2017, 2018 ve 2019 için enflasyon tahminlerini düşürürken, aynı tahmin dönemleri için büyüme beklentilerini ise yükseltti.
Bu yeniden yapılandırma ya da borç silme, azaltma işlemlerinin referandumla sınırlı olma ihtimali de pek yok zira Türkiye hızla yapılacak üç önemli seçime yaklaşıyor.
Bloomberg tarafından gerçekleştirilen son ankete göre ekonomistler, Türkiye'nin 2017 yılına ilişkin hem enflasyon hem de büyüme tahminlerini artırdı.
IMF, Türkiye’de büyümenin zayıf kalacağını belirterek, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,5, 2018’de yüzde 3,3 büyüyeceği öngörüsünde bulundu.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye için 2017 büyüme tahminini yüzde 3'ten yüzde 2,6'ya düşürdü, iki yıl için dört risk sıraladı.
ABD için 2017 büyüme tahminini hafif aşağı yönlü revize eden Fitch, Çin ve Japonya'nın beklentiden iyi görünümünün bu durumu dengelediğini kaydetti.
ABD'yi yüzde 3’ün üzerinde büyüme trendine ulaştırmayı vaat eden Trump yönetiminin ilk büyüme verisi, üç yılın en kötüsü oldu.
IMF Avrupa'dan Gerson: Eğer belirsizlik yılın ilerleyen dönemlerinde beklediğimizden düşük olursa, yukarı yönlü revize edilmesi muhtemel
Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Yüzde 3 büyüme vasat, yüzde 5-6 civarında büyüme trendine geri döneceğiz, bunu yapabileceğimize inanıyoruz" dedi.
Fed'in Bej Kitap raporuna göre, ABD ekonomisi karışık gelen tüketici harcamalarına rağmen büyümeye devam ediyor.
IMF, Türkiye için büyüme beklentisini ise yüzde 2.9'dan 2.5'e çekti.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, enflasyonun yaz döneminde tek haneli rakamlara düşeceğini, büyümenin referandumdan ‘evet’ çıkmasının ardından yüzde 6 patikasına doğru yükseleceğini kaydetti.
Fitch'e göre, ABD Başkanı Trump artık global ekonomi için tehdit değil, büyüme yanlısı gündemiyle GSYH'yi beklenenden fazla etkileyecek.
Moody's, Türkiye'nin büyüme tahminini 2017 için yüzde 2.2'den yüzde 2.6'ya çıkardı. Revizyonun, “beklentilerin üzerinde gelen büyüme verilerinin ardından” yapıldığı belirtildi.
Büyüme verisiyle ilgili Başbakan Yardımcısı Şimşek, büyümede sıçramanın referandum sonrası başlayacağını belirtirken, Maliye Bakanı Ağbal da,...
2016’da yüzde 2,9 büyüyen ekonominin motoru hanehalkı harcamaları oldu. Devletin nihai tüketim harcamalarının GSYH içindeki payı yüzde 14,7’de kalırken,...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.