Dünya gazetesinde çalışanların isim hakkını kiralama anlaşması uzatılmadı. Türkiye'nin tek günlük ekonomi gazetesi, yeni bir isimle yoluna devam edecek.
Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Merkez Bankası’ndan iş dünyasına giden telefonlara ilişkin konuştu.
Dünya gazetesi yazarı Aktaş, 'Ne karar alındığını perşembe günü göreceğiz. 'Oyunu bozmak' faizi indirmekle mi sağlanacak, yoksa sabit tutmakla mı, birkaç güne belli olacak' dedi.
Dünya yazarı Aktaş, '128 milyar dolarlık rezerv kaybını kapatmak, döviz rezervlerini arttırmak için Hazine dışarıdan borç alıp Merkez Bankası’ndaki hesabına koyuyor' dedi.
Dünya gazetesi yazarı Aktaş, 'Herkese piyangodan para çıkmaz, herkese aynı zaman diliminde ailesinden miras kalmaz. Milyonlarca insan aynı dönemde işgücü piyasasından çıkmaz' dedi.
Dünya gazetesi yazarı Aktaş, 'Gün gelir çekirdek enflasyon genel oranın üstüne çıkarsa o zaman para politikası duruşunu belirlerken hangi orana bakılacak' diye sordu.
Dünya gazetesi yazarı Aktaş, 'Bırakın üçüncü yıldaki hedefleri, biz bir sonraki yılın hedeflerini, hatta içinde bulunulan yılın tahminini bile tutturamıyoruz ki...' dedi.
Dünya gazetesi yazarı Aktaş, 'Büyümeyi geçen yılla kıyaslamak pek doğru değil. Türkiye bu yıl, üç yıl önceye göre yüzde 7-8 dolayında büyüyebilmiş durumda' dedi.
Dünya yazarı Aktaş, 'Faiz artırımına gidilirse bu kamuoyuna nasıl izah edilecek, enflasyonun altında bir faizde inat edilirse kur tırmanışı yeniden başladığında ne yapılacak?" diye sordu
Dünya gazetesi yazarı Aktaş, 'Bu kadar döviz bulunup ödense bile vatandaş bu dövizi satıp TL'ye geçince kur öylesine hızla aşağı giderdi ki tüm dengeler alt üst olurdu' dedi.
Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, Merkez Bankası'nın yayınladığı '100 soruda Merkez Bankacılığı' kitapçığında verilen mesajları gündeme taşıdı,
Dünya gazetesi yazarı Aktaş, 'Geçen yıl okullar neredeyse hiç açılmadı. Ürün ve hizmetlere pek zam yapılmadı. Bu yıl adeta iki yıllık zam yapılacak, geçen yılın acısı da çıkarılacak' dedi.
Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, 'Vatandaş ekonomiye güven duymuyorum diye haykırıyor. Ne iktidar ne de muhalefet ikna edici, inandırıcı politikalar üretebiliyor' ifadelerini kullandı.
Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, 'İşsizlikte TÜİK'e göre çok belirgin bir gerileme var ama o gerileme çarşıda, pazarda, sokakta karşılık bulmuyor' dedi.
Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, 'Eğer devletin borcunu ikiye katlaya katlaya gitmek bir başarı hikayesiyse bu hikaye son 3 yıllık dönemde yazılmış' değerlendirmesi yaptı.
Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, 'Kavcıoğlu iki toplantıdır faize dokunmadı ama kur görevi devraldığı dönemin neredeyse yüzde 15 üstünde. Biz başkanlık operasyonunu niye yaptık' dedi.
Yöneticisi olduğu gazetede kadınların hakkında taciz suçlamasında bulunduğu Recep Şenyurt, açtığı iftira davasını kaybetti.
Dünya gazetesinde Kanal İstanbul’a talip olduğu belirtilen ve ABD’li finans devi olarak lanse ettiği Money Maker Management'ın hayal ürünü olduğu ortaya çıktı.
Ekonomi gazetesi Dünya gazetecilikte bir ilki gerçekleştirdi. Gazete çalışanlarının kıdem tazminatlarını sermayesine kattı
Hakan Güldağ Dünya gazetesinin yeni sahibi oldu.
Dünya yazarı Alaattin Aktaş, rekor enflasyonun açıklandığı gün TÜİK'te yapılan görev değişikliğiyle ilgili, 'Kendi ayağına kurşun sıkmaktan farkı yok' diye yazdı.
Ekonomi gazetesi Dünya'da ekonomik sıkıntılar gerekçesiyle son iki günde 40 kişi işten çıkarıldı.
Türkiye, AKP yönetimindeki son 15 yılda iç borca 2.2 trilyon TL yani 1.3 trilyon dolar ödedi. Dış borç ödemesi ise aynı dönemde 175 milyar dolar.
İhracatta rekorlar iyimserlik yaratıyor. Ne var ki ihracatla ithalat rakamlarının bir arada açıklanması, dış ticarette gerçek tablonun anlaşılmasına imkan veriyor.
Türkiye en fazla ithalatı 251.7 milyar dolarla 2013’te yaptı. Şubat 2018 itibarıyla yıllık ithalat 242.8 milyar dolar. Yani, rekora sadece 9 milyar dolar kaldı.
Hükümetin Kredi Garanti Fonu (KGF) ile ekonomiye getirdiği hareket ve yoğun teşvik uygulamalarının desteğiyle son dört yılın en yüksek büyümesi gerçekleşti.
Dünya gazetesi yazarı Özcan Kadıoğlu'nun TÜİK'ten derlediği bilgilerle hazırladığı alım gücü tablosu günün en çok konuşulanları arasına girdi.
Bir geri dönüş olmazsa artık dolar 4 lira, euro 5 lira. Dolar geçen yıl sonu 3.81'di, ocak ve şubat sonu 3.78'di, asıl tırmanma martta oldu, dolar bir ayda yüzde 6 arttı.
İnşaat sektöründe kullanılan inşaat makineleri, demir ve çimentonun yanı sıra tüketilen enerjinin büyük bölümü ithal kaynaklara dayanıyor.
Mevduat faizi oranları fena halde kafa karıştırıyor. Çok sayıda faiz oranı var çünkü. Hatta öyle ki, aynı banka aynı vadeye çok farklı oranlar uygulayabiliyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.