Başta Avrupa olmak üzere sıcak hava dalgası tüm dünyayı esir almış durumda. Aynısı piyasalar için de geçerli. Siyaset ve ekonomide sıcak başlıklar izlenecek.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ekonomideki küçülmeyi bayram tatiline bağladı.
Ekonomi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetilen son bir yılda ağır tahribata uğradı. Ekonomi küçüldü, yüksek enflasyon ve işsizliğe gideren artan bütçe açığı eklendi.
bugün emek sömürüsü halka 'ekonomi' başlığı altında sunuluyor. egemen siyaset ve medya, işsizlikten, yoksulluktan değil, 'iş dünyası' denilen sermayenin ihtiyaçlarından söz ediyor.
Yaşam maliyetinin en yüksek olduğu 154'üncü kent İstanbul geçen yıl 163'üncü sıradaydı. İstanbul'da yaşayanlar ekonomik açıdan bunu fazlasıyla hissediyor.
Sarayda acaba bir danışman S-400 alımının Türkiye için çok büyük bir bela kapısı olduğunu Erdoğan’a söyleyebiliyor mu?
Aldığı ihalelerle ve iktidara yakınlığıyla bilinen Nihat Özdemir, 'İş dünyası seçimlerden yoruldu. Ekonomiyi tekrar ayağa kaldırmaya odaklanmalıyız' dedi.
M. Kırmızıgül’ün türküsünü anımsatan cümleyi, 3 Haziran’dan bugüne demokrasi ve ekonomi (ve tabii, Yargı) haberlerine göz atarak test edelim.
AKP diye bir şey kalmadı artık, geriye, kayırmacı ihaleler, hapislerde yatan gazeteciler, öğretim üyeleri, siyasetçiler, dış politikada da S-400 gibi çok tehlikeli macera arayışları kaldı.
TÜRKONFED Başkanı Turan, 'Bin tane teşvik çıkarıp ekonomiyi canlandıramıyorsak, bir yerde hata yapıyoruz' dedi, fonların amacı dışına çıktığına dikkat çekti.
Bloomberg'te yayınlanan 'ekonomik kriz ve döviz' haberi sonrasında BDDK ve SPK suç duyurusunda bulundu. Savcılık haberi paylaşan ve yorum yapan 50 kişinin cezalandırılmasını istiyor.
Yeni Havalimanı’nın daha açılmadan 6 MİLYAR YURO borca battığı, devam eden inşaat için 4 MİLYAR YURO daha borçlanıldığı üstelik hepsini kamunun, yani halkın ödeyeceği doğru mu?
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, mobilya, konaklama,alışveriş ve seyahat bileti alımlarında kredi kartı taksitlendirme sürelerini yükseltti.
Ekonomi yazarı Ege Cansen, 'Türkiye cari açık vererek yoluna devam edince çuvallıyor. En büyük yapısal reform cari açık vermeden büyüme modelini oturtabilmek' dedi.
Aradan altı yıl geçmiş, bugün ekonomik krizin içinde yokuş aşağıya gidiyoruz. Ancak iktidar ve borazancıbaşıları, şimdi faturayı başkalarına çıkarmak için büyük çaba harcıyor.
İstanbul, 970 milyar TL büyüklüğündeki Gayri Safi Yurtiçi Hasılası ile ülke ekonomisinin yüzde 31'ini oluşturuyor. Bu da o 257 milyar dolarlık ekonomi demek...
Bayram tatilinde 5.66'ya kadar gerileyen, cuma günü kayıplarını geri alan dolar, yeni haftaya 5.85 seviyesinde başladı. Gözler ekonomi gündemi ve İstanbul seçimlerinde...
Beş ülkede büyükelçimiz yokmuş, en önemli ülkeleriyle büyükelçi teatisi bile yapamadığımız bir bölgede nasıl oyun kurucu olunur, ben anlamakta zorlanıyorum.
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 1.9 küçüleceği yönündeki tahminini korudu, TL'de satış riskine dikkat çekti.
Dünya Bankası küresel büyüme tahminini aşağı yönlü revize ederek, ekonomiye duyulan güvendeki düşüşün endişe verici olduğuna dikkat çekti.
Açlık sorununun bir ülkede olmaması bu ülkenin 'tarımda kendine yeterliği' konusunda ne ölçüde anlamlıdır, bu belli değil.
Ekonomideki daralmaya rağmen enflasyondaki düşüş çok sınırlı kalırken, ekonomistler üretici fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, bunun tüketiciye yansıyacağını belirtti.
Prof. Dr. Daron Acemoğlu, 'Türkiye demokrasisi, sahip olduğu azıcık inandırıcılığı da kaybetti' diyerek, Türkiye için henüz en kötü kısmın başlamadığını belirtti.
23 Haziran seçimlerinde muhtemelen bu ikili, vicdan ve ekonomi, yine seçim sonuçlarında beraberce belirleyici olacak muhtemelen.
Uluslararası Yönetim Geliştirme Enstitüsü’nün listesine göre ABD dünyanın en rekabetçi ülkesi statüsünü Singapur’a bırakırken, Türkiye beş sıra geriledi.
Ekonomideki kötüye gidiş rakamlara yansıyor. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe takılanların sayısı yüzde 14 arttı.
İktidar ekonomideki olumsuz havayı dağıtabilmek için paket üzerine paket açıklıyor. Hükümetin açıkladığı paket sayısı geçen ağustostan beri sekize yükseldi.
Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, 'Türkiye ekonomisinin bugünkü geldiği finansal, sinai ve ticari entegrasyon göz önüne alındığında bu tip hikayeler genellikle karakolda biter' dedi.
Bloomberg'de yer alan bir analizde, 'Türkiye, seçim öncesi piyasalarla arasını üstün körü düzeltme çabalarının bedelini ödüyor' ifadesine yer verildi.
'Söz konusu geçici tedbirlerin son bulması ile birlikte devreye girecek fiyat artışlarının enflasyonu tekrar yukarı itmesi mümkün'
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.