Rusya'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Polyanskiy, BM oturumunda sınır ötesi yardım mekanizmasında bazı değişiklikler yapılması gerektiğini kaydetti.
Japon gazeteci, kendisini esir alanların organize bir gruba benzediğini, ama kim olduklarını, hangi gruba bağlı olduklarını kendisine hiç söylemediklerini belirtti.
Rusya'nın Türkiye eliyle, ABD'nin ise Mısır, Ürdün ve Kürtler eliyle Suriye’ye hakim olmak istediği öne sürüldü.
Uzmanlar İdlib'de hakimiyet sahibi silahlı grupların hala silah bırakmadığı için çatışma ihtimaline karşı uyarıyor.
Türkiye’nin hem Kürt karşıtlığı politikası hem de besleyip Ortadoğu’nun başına bela ettiği radikal cihatçı gruplar konusundaki hesaplarının tutmayacağı, giderek daha fazla öne çıkıyor.
Uzmanlara göre Suriye'den çıkan silahlı grupların bir sonraki durağının Türkiye olma ihtimali yüksek.
Suriye’de iç savaşın başından bu yana terör örgütleriyle karanlık işler çeviren iktidar, İdlib’den kurtaracağı cihatçıların nereye gideceğini açıklamıyor.
'Hurras el Din' Türkiye ile Rusya arasında varılan silahsızlandırılmış bölge anlaşmasını reddetti.
Türkiye’nin İdlib’deki selefi gruplar için istediği ateşkesin sürdürülebilir olmadığı belirtiliyor.
Türkiye Kürtleri beka sorunu olarak görmeye devam ettikçe Tahran’da, Soçi’de olduğu gibi İdlib’de de başarısız olacak ve ‘Pis işlere’ bulaşacak.
Tüm silahlı grupların çatışmasızlık bölgesinden 15 Ekim'e kadar çıkarılması bekleniyor.
Reuters, İdlib'deki son gelişmelere yer verilen bir makale yayımladı.
Türkiye Suriye’de terör örgütleriyle işbirliği yapıyor, sonra da, 'Kürt meselesi için Kürtlerle görüşülmeli' diyenleri terör destekçisi olarak suçluyor.
'Ulusal Ordu' İdlib’deki cihatçı grupların birleştirilmesi amacıyla Türkiye tarafından kurulmuştu.
Japon gazeteci Jumpei Yasuda 2015'te Suriye'de kaçırıldı. İtalyan vatandaşı Alessandro Sandrini'yse 2016'da Türkiye'de kaçırılarak Suriye'ye götürüldü.
Soçi’de Türkiye, Rusya ve İran 10. Garantörler Toplantısı’nı yapmaya hazırlanırken İdlib’de cihatçılara yönelik suikastlar artmaya başladı.
Rusya öncülüğünde başlayan Astana toplantıları sürecinin 10’uncusu başlarken Türkiye, Suriye’nin İdlib’e dönük operasyonunu engellemek için çabalıyor.
Suriye iç savaşında 100'den fazla insanı öldüren IŞİD infazcısı yaşadıklarını anlattı.
Suriye ordusunun Rusya desteği ile İdlib’e yönelik bir operasyon yapmasını engellemek isteyen Türkiye, El Nusra’dan ÖSO’ya katılmasını istedi.
Suriye ordusunun IŞİD ve el Nusra Cephesi dahil bazı silahlı gruplarla Şam'ın güneyindeki bölgelerden militan tahliyesi konusunda anlaşmaya vardığı ileri sürüldü
El Nusra'nın, ÖSO ve diğer gruplarla birlikte Dera'da özerk bölge kurmak için eş zamanlı saldırı hazırlığında olduğu ileri sürüldü
Yedi yıl önce bugünlerde başlayan gösteriler, küresel ve bölgesel güçlerin kanlı satrancına dönüştü. Yüzbinlerce can alan, milyonları evinden eden savaşın sonu ise henüz görünmüyor.
Rusya'nın Doğu Guta'daki militanlara bölgeyi terk etmeleri karşılığında 'güvenli çıkış' teklif edildiği iddia edildi.
Rusya'nın Suriye'deki ateşkes izleme merkezinin başkanı Yuriy Yevtuşenko, Doğu Guta'da yaşananları anlattı.
Rus basını İdlib'de Rus uçağının düşürülmesinden 'Erdoğan ve onun ahbap çavuşları'nı sorumlu tuttu.
Suriye'nin İdlib kentinde düşürülen uçağın pilotunun paraşütle atladıktan sonraki anlarına ait olduğu belirtilen yeni görüntüler yayınlandı.
Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib'de, El Nusra kontrolündeki bölgeye yapılan saldırıda en az 30 militan öldürüldü.
Rusya Savunma Baklanlığı, Suriye ordusunun El Nusra militanlarını İdlib'in doğusunda kuşattığını açıkladı
Şam ile Ankara arasında gerginlik yeniden tırmandı. Karşılıklı suçlamalar sürüyor. Esad, El Nusra'dan, Erdoğan PYD'den rahatsız. Artı Gerçek son gelişmeleri uzmanlarla konuştu.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de el Kaide bağlantılı Nusra Cephesi'nin dış yardım aldığına dair ellerinde veri olduğunu söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.