Artı TV'de Söz Sırası programına katılan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, pandeminin getirdiği eşitsizlikleri anlattı.
Kadın ve erkek çalışanlar arasındaki ücret farkının en fazla olduğu ülkeler sıralamasında Estonya, Litvanya, Avusturya ve Almanya başı çekiyor.
DİSK-AR'ın raporunda, 'Kadınların yaşamın her alanında karşı karşıya kaldığı eşitsizlik ve ayrımcılık Covid-19 döneminde çalışma yaşamında daha da belirgin hale geldi' denildi.
IMF Başkanı Kristalina Georgieva, ekonomik toparlanmaya giden yolun oldukça belirsiz ve düzensiz olduğunu belirterek, salgının eşitsizlikleri artırabileceği uyarısında bulundu.
Dünya Ekonomik Forumu tarafından her yıl hazırlanan Küresel Riskler Raporu'nda çevresel riskler yine ağır bastı. Pandemi ve beraberinde artan eşitsizlikler jeopolitik risklere işaret ediyor.
Gelmenin de bir ‘hududu, hukuku’ vardı. Çiğneyip geçti hızla. Hüzünlü günler, aylar böylece başlamış oldu.
‘Türkiye’de genç Kürt Olmak’ başlıklı araştırmaya göre 10 gençten 7’si nadir ya da sıklıkla ayrımcılığa uğruyor
OECD'nin son raporunda salgına en dezavantajlı yakalanan ülkenin, bölgeler arası istihdam eşitsizliğinin en fazla olduğu Türkiye olduğu ortaya kondu.
OECD, Coronavirus salgınında göçmenlerin, ekonomik olarak salgından en olumsuz etkilenen grup olduğuna dikkat çekti.
Sağlık çalışanlarına tavandan yapılacağı duyurulan ek ödemelerde ciddi eşitsizlikler yaşanıyor. İTO, SES ve Dev-Sağlık İş Sendikası bu eşitsizliğin ortadan kaldırılmasını talep ediyor.
Çok gerçek ve sonunda ne çıkacağını tahmin edemediğimiz bir kavga başladı ve solcuların görevi bu enerjiyi doğru yöne, yani savaştan, ırkçılıktan, eşitsizlikle mücadeleye yönlendirmek.
Yani vatan gibi aile de elden gidiyordu. Bu nedenle bir şeyler yapmak gerekiyordu.
Meselenin aslında, giderek derinleşen bir eşitsizlik ve şiddet var.
Küçük şeylerin büyük devleti ile büyük şeylerin küçük devleti arasında seçmemiz gerektiğini hatırlatır o gösterişli meclis binasının önündeki çamaşır sepeti.
Türkiye’de en zengin yüzde 20’lik nüfus, toplam gelirin neredeyse yarısını (yüzde 47,4) alıyor.
Dünya Bankası'nın "Ülkelerin Değişen Serveti-2018" raporuna göre, küresel servetteki artışa karşın servetin dağılımında önemli düzeyde eşitsizlikler var.
İnsanlığın sebep olduğu en büyük sorunlardan birisi olan iklim değişikliğine; işbirliği ve dayanışma temelinde olmayan herhangi bir biçimde çözüm bulmak mümkün değil...
Romanların yaşadığı ayrımcılık, 'Görmezlikten Gelinen Eşitsizlik: Türkiye’de Romanların Barınma ve Eğitim Hakkına Erişimi' adıyla raporlaştırıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.