Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre özelleştirme kapsamındaki taşınmazların 'ticaret-turizm-konut alanı, park, yol, kumsal' olarak kullanımı için plan değişikliği yapıldı.
21 elektrik dağıtım şirketiyle görüşen Bakan Dönmez, kamuoyuna yansıyan somut bir açıklama yapmazken muhalefeti 'insani değerlerden nasibini almamakla' suçladı.
Projenin ÇED raporunu hazırlayan Çınar Mühendislik ve Müşavirlik şirketine kamu kurumlarından 14 milyon TL’lik ihale verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla kamuya ait dört taşınmaz ve işletmenin daha özelleştirme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) yatırımlarının payı yüzde 5.8’den yüzde 2.1’e düşecek. KİT’ler 24.8 milyar TL zarar edecek. Toplam 20.1 milyar TL finansman ihtiyacı olacak.
Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda doğalgaz ve elektriğe yapılan zamların BOTAŞ ve EÜAŞ'ın maliyetlerini karşılayamadığı, sermaye transferi yapılmasının planlandığı belirtildi.
Gebze Dilovası doğalgaz Kombine Çevrim Santrali özelleştirildi. İhaleyi 157 milyon liraya Çokaloğlu Metalurji Anonim Şirketi aldı.
AKP iktidarı döneminde bürokraside yaşanan ve büyük kamu zararlarına yol açan işlemlerin bir yenisi daha ortaya çıktı. EÜAŞ milyonlarca euroluk komisyon riskiyle karşı karşıya...
Afşin-Elbistan’daki iki termik santral, havaya saldığı kirleticilerle 17 bin insanın erken ölümüne neden oldu. Bölgede planlanan 6 santral hayata geçerse, 12.400 insan daha erken ölecek.
EPDK'nın dünkü toplantısı sonrası EÜAŞ'ın dağıtım şirketlerine sağladığı toptan elektriğin fiyatı kilovatsaat başına 15,48 oldu. Bunun faturalara yansıması yüzde 5,75 zam olarak açıklandı.
Yerel seçimlerin hemen ardından ilk zam haberi geldi. Elektrik toptan satışı yüzde 37 oranında zamlandı.
Greenpeace'in raporuna göre Maraş’ın Afşin ilçesindeki termik santraller, 17 bin erken ölüme neden oldu.
TBMM, maden kanunu ve tezkere gündemleriyle mesaiye başlayacak.
AKP’li Milletvekili Yel’in iptal edildiğini söylediği projenin, Çevre Bakanlığı devam ettiğini açıkladı.
Kömürün Kara Listesi Açıklandı. Dünyada yeni kömürlü termik santral planlayan en büyük 120 şirket listesinde Türkiye’den beş şirket var. Listede EÜAŞ ise ilk 10’da.
Maalesef, hiçbir siyasi parti iklim değişikliği ile mücadele konusunda uluslararası süreçlere ve Paris İklim Anlaşması'na yönelik bir taahhüt veya politika ortaya koymamış durumda.
Olağanüstü hallerde uygulanan acele kamulaştırma yıllar içinde giderek sıradanlaştırıldı, hatta olağanlaştırıldı.
Projeleri EÜAŞ hazırlıyor, ÇED süreçleriyle ilgili 'tatsız ve pürüzlü' bürokratik işler yine EÜAŞ tarafından hallediliyor, ÇED olumlu belgeleri alınarak özel sektöre kılçıksız sunuluyor.
Rosatom'un Akkuyu nükleer santrali için Türkiye'den ortak alma girişimleri hızlı ilerlemiyor. Projenin finansman tarafında da sorunlar var...
Türkiye'de Akkuyu nükleer santrali inşa edecek Rus şirketi Rosatom, projeye Türkiye'den ortak olarak kamuya ait EÜAŞ ile görüştüklerini doğruladı.
Kolin ve Kalyon’un Akkuyu'dan çekilmesiyle ilgili iddiaları cevaplayan Celal Koloğlu, "Parasal sıkıntılar var. Biz belirsiz bir şeyin içinde yer almak istemeyiz" dedi.
Rus haber ajansı RBC’nin haberine göre Rosatom, Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat’ın projeden çekilmesi üzerinde Akkuyu projesi için EÜAŞ ile görüşüyor.
TETAŞ Genel Müdür Yardımcısı, EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı, Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcısı ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı görevinden alındı.
Avrupa İklim Eylem Ağı ve partnerlerinin düzenlediği Fosil Yakıt Teşvik Ödülleri’nde Türkiye’den EÜAŞ en kirli ve en ölümcül devlet teşviklerinde ikinci oldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.