Balina avını engellemek için avcı gemilerle açık sularda mücadele eden Sea Shepherd derneğinin kurucusu Kaptan Paul Watson, Danimarka polisi tarafından tutuklandı. Watson, kırmız bültenin çıkarılmasını talep etmiş olan Japonya'ya iade edilebilir.
Greenpeace Akdeniz yeni yayınladığı 'Türkiye’de Hava Kirliliği Yükü' raporunda, PM 2.5 kirleticisinin neden olduğu erken ölüm riskini ortaya koyuyor: PM 2.5 kaynaklı hava kirliliğinden ölüm riski, trafik kazasında ölümlerden 7 kat daha fazla.
Çevre, Şehircilik ve İlklim Değişikliği Bakanlığı’nın sökümüne izin verdiği asbestli gemi İzmir’e yaklaşıyor. Greenpeace, gemiyi durdurmak için 20 günün kaldığına dikkat çekti.
Greenpeace’in ağaç kıyımıyla ilgili ‘uzmanlık alanlarımızın dışında’ sözlerine tepki gösteren Çatıkkaş, ‘Akdeniz’deki doğa doğadır da Kürdistan’daki doğa doğa değil midir?’ diye sordu.
Greenpeace Türkiye, yaklaşan yaz öncesi Marmara Denizi için bir uyarı yaparak, 'Sanayi atıkları Marmara Denizi'ne boşaltılmaya devam ettiği sürece bu kriz büyüyecek' dedi.
Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Proje Sorumlusu Gökhan Ersoy, Türkiye'de birçok şehirde partikül madde kirliliğinin halk sağlığını tehdit eden limit değerlerin üzerinde olduğunu açıkladı.
Avrupa'nın genelinde iktidara geldikten veya parçası olduktan sonra doğaya karşı en büyük talanların kapılarını aralayanlar yine Yeşil siyasetçiler ne yazık ki.
Greenpeace, Birleşik Krallık'tan Türkiye'ye gönderilen plastik atıkların yüksek derecede zehirli kimyasal oluşturduğu belirten bir rapor yayımladı.
Greenpeace’in Hava Kirliliği Algısı Anketi’ne göre 10 kişiden 9’u pencereyi açtığında temiz hava alamadığını ya da kömür kokusu soluduğunu belirtiyor.
Danimarka, enerji geçişinde rol model olma hedefine uygun olarak tüm Kuzey Denizi petrol ve doğal gaz üretimini ve aramalarını 2050 yılı itibarıyla durduracak.
Çevre örgütü Greenpeace, Türkiye'de temmuz sonunda başlayan ve yaklaşık iki hafta süren orman yangınlarının yol açtığı tahribatı ortaya koyan uydu görselleri paylaştı.
Greenpeace sosyal medya hesabından, Türkiye’nin havayı en çok kirleten 3 ülkeden biri olduğunu açıkladı.
Kimsenin kendi topraklarında istemediği çöplere “atık” ve “kaynak” diyerek atlamak, kendi atıklarını dahi dönüştürme kapasitesi, bilinci son derecede zayıf bir ülkeye yar oldu.
İncelenen çöp sahalarında İngiltere'de yapılmış bir Coronavirus antikor testi de bulundu.
Greenpeace aktivistleri, fosil yakıt protestoları kapsamında Avrupa Merkez Bankası’nın çatısına paraşütle inerek, fosil yakıt karşıtı pankart açtı.
2020’deki iklim krizi bağlantılı felaketleri derleyen Greenpeace, krizin faturasının 2020 yılında 145 milyar olduğunu açıkladı.
Covid-19 salgını gıdaya erişim konusunda endişe yarattı. Böylesi büyük bir sağlık krizinde, kendine yetebilen tarım üretimi ile gıdaya eşit erişimin sağlanmasının önemi anlaşıldı.
'Yapılmak istenen yeni mega projelerle mevcut tarım alanları da yok ediliyor.'
Greenpeace tarafından hazırlanan rapora göre, fosil yakıtların sebep olduğu hava kirliliği kaynaklı küresel kayıp yıllık 2,9 trilyon dolar olarak hesaplandı.
Greenpeace Akdeniz'in raporuna göre, Türkiye'de tüketilen domates, biber ve salatalığın yüzde 15'inde yasak pestisit tespit edildi.
Çevre yatırımlarını yapmayan termik santrallara kamu kaynaklarından milyonlarca TL ödeniyor. 2018’de 10 termik santrala TEİAŞ tarafından 559 milyon 89 bin 672 TL ödeme yapıldı.
Mevcut gıda sistemi sermayenin ihtiyaçlarına hizmet ediyor. Çiftçiyi korumak ve sağlıklı gıdaya erişmek için belediyelerden üretici pazarları talep etmeliyiz.
Küresel çevre koruma örgütü Greenpeace, Alman hükümetine Yemen’de 'acımasız bir savaş yürüttüğü' gerekçesiyle Suudi Arabistan'a silah ihracat yasağını sürdürme çağrısında bulundu.
Greenpeace Akdeniz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını göreve çağırdı.
Greenpeace’in kampansına imza veren 200 bin kişi “Tek kullanımlık plastiklere ihtiyacımız yok” dedi. Türkiye’de de, plastik pipet, çatal, bıçak, gibi tek kullanımlık ürünler yasaklanmalı.
5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Greenpeace tarafından bir rapor yayınlandı. Rapora göre, Avrupa’da havası en kirli 10 şehirden 8’i Türkiye’de.
Müzisyenler, eksi 12 derecede çan, korno, çello ve perküsyon ritimleri eşliğinde çevreye duyarlılık mesajı verdi.
Greenpeace'in raporuna göre, Çin'in plastik atık ithalatına 2018 yılında yasak koymasıyla bu atıkların yeni adresi Türkiye ve Endonezya oldu.
Greenpeace'in raporuna göre Maraş’ın Afşin ilçesindeki termik santraller, 17 bin erken ölüme neden oldu.
Kadınların öncülük ettiği mücadele sonucu meşe ormanına yapılmak istenen kömürlü termik santral projesi iptal oldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.