The Economist dergisi, "Türkiye’de zengin daha zengin, yoksul daha yoksul" başlıklı analizinde, gelir adaletsizliğindeki derinleşmeyi vurguladı.
Memleketin yüzde kaç büyüdüğü, kaçıncı büyük ekonomi olduğu değil önemli olan… Memlekette huzurun yüzde kaç büyüdüğü önemli. Huzurumuz nerede?
2009 krizini bilen Roubini’nin çizdiği tabloya göre; iflas, ırkçılık, faşist popülizm, işsizlik dalgaları, siber savaş ve çatışmayla geçecek yeni bir 10 yıla girmiş olabiliriz.
Afganistan’da, Irak’ta, diğer ülkelerdeki operasyonlarda 5.9 trilyon harcayan ‘büyük’ ülke, maske almayı unutmuş!
Başlık aslında yazıyı okutmak için atılır. Twitter’da kısa mesaj, yurttaşı daha uzun okumalara çağırır. Ama bazen…
2020’de “neyi, nasıl korursak, hangi yöne hareket edersek daha iyi, daha yaşanabilir bir hayat kurabiliriz?” sorusundan, çabasından vazgeçme şansımız yok.
Bekarlığa veda partileri, organizasyon şirketleri aracılığıyla evlerde ya da başka mekanlarda düzenlenen baby shower’lar, doğum günü partileri filan hangi inanca ya da ideolojiye göre caiz?
Lübnan’dan Şili’ye, Ekvador’dan Irak’a gençlik bir süredir yoksulluk ve yolsuzluğa karşı isyanda. Başbakanları koltuklarından ettiler ama yetmedi.
İngiliz Oxfam'ın raporuna göre, dünyadaki en zengin 26 kişinin serveti, dünya üzerindeki 3.8 milyar insanın servetine denk düşüyor.
Türkiye İstatistik Kurumu, 2017 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırmasının sonuçlarını açıkladı.
ABD’de gelir adaletsizliği Büyük Buhran sonrası dönemin zirvesine tırmandı. 90 yıllık zirveye karşın ABD, Türkiye’yi geçemedi.
Fransız iktisatçı Thomas Piketty ve arkadaşlarının hazırladığı veri bankasına göre Türkiye'de özellikle son üç yılda gelir adaletsizliği giderek artıyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.