Bilim insanları modern insanın kuzeni sayılan Neandertallerin soyunun nasıl tükendiği sorusuna yanıt aramayı sürdürüyor. Yapılan son araştırma, Homo sapienslerin "elini kana bulamamış" olabileceğini gösterdi.
Etiyopya'da devasa bir volkanik patlamanın tarihlendirilmesiyle, Omo I olarak adlandırılan kalıntıların düşünülenden 30 bin yıl daha yaşlı olduklarını ortaya koydu.
Araştırmacılar, yaklaşık 500 bin yıl önce Afrika'da yaşayan bir insan türünün 'Homo bodoensis' olarak adlandırıldığını duyurdu.
Uygarlık dediğimiz süreç ayrı zamanda; insanın kapatılma, verimliliğe uygun haline getirilme, çitlenme sürecidir.
Araştırmacılar, henüz kazılmamış birçok fosilleşmiş tür olduğundan şüpheleniyorlar.
Yeni ortaya çıkan arkeolojik bulgular, Homo sapiens'in 46 bin yıl kadar önce Avrupa'da yayılmış olduğuna işaret ediyor.
Arkeolojik kanıtlar, eski salgın hastalıkların kentsel yaşamın temelleriyle başladığını ve eski küresel ekonominin ortaya çıkışı ile yoğunlaştığını gösteriyor.
Araştırmaya göre yüz bin yıl önce hem Avrupa’daki Neandertaller hem de Afrika’daki Homo Sapiens deniz yiyecekleriyle zihinsel becerilerini güçlendirdi.
Arkeologlar, Portekiz sahilindeki bir mağarayı kazdılar ve 106 bin ila 86 bin yıl öncesine uzanan midye ve limpetler de dahil olmak üzere birçok deniz ürünü kalıntısı keşfettiler.
Avcı-toplayıcılar doğanın sırlarını biliyorlardı. Hayatta kalmaları buna bağlıydı. Oysa tarımla gelen düzen çiftçilere daha zor bir hayat sunuyordu.
Daha önce Afrikalıların, Neanderthal DNA’sı taşımadıkları düşünülüyordu.
Dik yürüyebilen ilk insan türü olarak kabul edilen Homo Erectus yeni bulgulara göre modern insanlarla aynı dönemlerde yaşadı.
Afrika'daki Zambezi Nehri’nin güneyindeki bölgenin 200 bin yıl önce ‘homo sapiens’lere ev sahipliği yaptığı belirtildi.
Araştırmacılar, fosil ve dişlerin ait olduğu düşünülen bireylerden birinin 67 bin, diğerinin 50 bin yıl önce yaşadığını tahmin ediyor.
Bu yılın bilimsel araştırmalarına özellikle çevre ve uzay alanı damgasını vurdu.
73 bin yıl önce çizildiği tespit edilen figür hashtag'e benzetildi.
Neandertallerin yaklaşık 40.000 yıl önce soyları tükendi.
Türümüzün kökenleri dünyanın en eski Homo Sapiens fosillerinin keşfedildiği Afrika’nın doğusuna kadar uzanıyor.
Araştırmacılar, Homo sapiens ve onların öncülerinin bu değişimlere giderek daha küçük aletlerle daha geniş alanların üzerinde yiyecek arayarak uyum sağladıklarını ileri sürüyor.
Araştırmacılar Suudi Arabistan'da bulunan bir parmak kemiği fosilinin Homo sapiens'in nasıl yayıldığına ve nasıl göçtüğüne dair önemli bir kanıt olarak değerlendiriyorlar.
Modern insanın (Homo Sapiens) tarihi her yeni keşifle tekrardan yazılıyor. İsrail'deki Misliya mağarasında Afirka dışındaki en eski Homo Sapiens fosilinin bulunduğu açıklandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.