Netflix’te yayınlanan 'Neandertallerin Sırları' adlı belgesel, 40 bin yıl önce, bugün Kürdistan dağlarında yaşamış Neandartelleri konu alıyor. Belgesel, Neandertallerin yok oluş sürecinin izini sürüyor.
Bilim insanları modern insanın kuzeni sayılan Neandertallerin soyunun nasıl tükendiği sorusuna yanıt aramayı sürdürüyor. Yapılan son araştırma, Homo sapienslerin "elini kana bulamamış" olabileceğini gösterdi.
Araştırmacılar, yaklaşık 500 bin yıl önce Afrika'da yaşayan bir insan türünün 'Homo bodoensis' olarak adlandırıldığını duyurdu.
Araştırmacılar, henüz kazılmamış birçok fosilleşmiş tür olduğundan şüpheleniyorlar.
Dünyanın en önemli fosil alanlarından birinde yapılan kazılar, ilk insanların kış uykusuna yatmış olabileceğini ortaya koydu.
Mutasyonların faydalı oldukları için mi evrildiği belirsiz.
Araştırmacılar, yüzlerimizin biyomekanik, psikolojik ve sosyal etkilerin birleşiminin bir sonucu olarak görülmesi gerektiğini belirtiyor.
Yaklaşık 29.000 yıl önce Cebelitarık’taki bir Neandertal, kumul bir yüzey üzerinde yürümüş ve günümüze kadar ulaşan ayak izlerini bırakmış.
Yapılan araştırma, Neandertallerin ve yünlü mamutların genetik profillerinin, soğuk ortamlara adaptasyonun moleküler özelliklerini paylaştığını gösteriyor.
Max Planck Enstitüsü’nden Simon Fisher’in ekibi, bir beyin tarayıcısı ile yaklaşık 4500 Avrupalının kafatasını taradı.
Neandertallerin yaklaşık 40.000 yıl önce soyları tükendi.
'La Ferrassie 1' adı verilen yetişkin erkek Neandertal iskeleti 1909 yılında Fransa’daki bir mağarada bulundu.
Kazılar, korunmuş ahşap kalıntıları ile birlikte Neandertallerin yaşam alanlarını ortaya çıkardı.
İspanya'da bulunan mağara resimleri en az 64 bin 800 yıllık.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.