Erzincan'ın iliç ilçesindeki altın madeninde 13 Şubat'taki toprak kaymasına ilişkin şirketin sürdürülebilir yatırım projeleri müdürü yabancı uyruklu S.S. tutuklandı.
İliç'teki maden faciasında toprak altında kalan dozer operatörü Mehmet Kazar'ın kızları 90 gündür babalarından gelecek haberi bekliyor. Hatun Kazar, facia öncesi son telefon görüşmesinde babasının "İş yok bizi burada bekletiyorlar" dediğini aktardı.
Çevre Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı'nın ardından İliç Komisyonu'nda Çalışma Bakanlığı'nın da "Faaliyet alanımız değil" açıklaması üzerine CHP Zonguldak Milletvekili Yavuzyılmaz sordu: Peki, hangi Bakanlığın sorumluluk alanına giriyor?
İliç Komisyonu'nda konuşan ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürü Cihan Tatar, altın madeninde liç kaymasının Türkiye'de ilk olduğunu belirtirken, "İlk olduğu için oradaki denetim boşluğunu biz de yeni fark ettik" itirafı geldi.
Erzincan İliç'teki altın madeni sahasında meydana gelen göçükte toprak altında kalan 9 işçiden, 66 gün sonra cesedine ulaşılan Adnan Keklik toprağa verildi.
TBMM İliç Komisyonu'nda AKP'nin 10, CHP'nin 5, DEM Parti'nin 2, MHP'nin 2, İYİ Parti'nin 2 ve Saadet Partisi'nin 1 üyesi bulunacak. Komisyon yarın toplanarak başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçecek.
Cemevleri ve Amasra’daki maden faciasının ardından madenci yakınları ile ilgili düzenlemelerin de yer aldığı “torba kanun” teklifinin ilk 20 maddesi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.
Bartın'da 41 işçinin öldüğü maden faciasına ilişkin soruşturmada gözaltında olan yedi ismin TTK Genel Müdürlüğü’nde görevlendirildiği ortaya çıktı.
41 madencinin öldüğü Amasra'daki maden katliamının üzerinden 10 gün geçti ama tek bir kişi bile gözaltında değil. TTK Amasra Müessese Müdürü Özdemir ve TTK Eğitim İş Güvenliği Daire Başkanı Sarıalioğlu, adliyede sadece 10 dakika kalıp ayrıldı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağındaki grizu patlaması sonrasında metan gazı verilerine ulaşıldı. 41 madencinin hayatını kaybettiği maden katliamının 12 dakika önceki veriler ortaya çıktı.
Bartın’da 14 Ekim’de maden patlaması meydana geldi. Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı madendeki kömürlerin torbalanması için açıklanan ihale ise 17 Ekim’de yapıldı.
Patlama günü saat 18.05’te ortamdaki metan gazı oranı önce yüzde 1.5 olarak ölçüldü ve elektrikler kesildi.18.09’da havadaki gaz oranı yüzde 1.69’a yükseldi. Patlamanın yaşandığı 18.15 kadar olan sürede geçen 6 dakikada ise kayıt alınmadığı ortaya çıktı.
Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 madencinin öldüğü maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bilirkişi heyetinin çalışmalara başlandığı bildirildi.
Amasra’da meydana gelen maden faciasıyla ilgili ÇHD suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de şüpheli listesinde yer aldı.
Soma cinayetleri işlendi, üzerinden tam on dört ay geçti, ATEX yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi gerekti ama bizim dönemin anlı şanlı, yerli ve milli hükümetimiz toplandı yönetmeliğin uygulanma mecburiyetini 2020 senesi başına erteledi.
Amasra'daki grizu patlamasında ölen maden işçisi Soner Ak’ın eşi, Özge Ak, “'Gaz kokusu çok, ama yapacak bir şey yok' diyordu...” dedi.
Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, Amasra'daki maden faciasında mağdur olan ailelere ve işçilere ücretsiz avukat tayini kararı alındığını duyurdu.
Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden kazasında yaşamını yitiren 41 maden işçisi için Ankara'da düzenlenen protestoda çok sayıda gözaltı var.
Amasra'daki maden faciası soruşturmasında savcı sayısı altıya çıkarıldı. Mahkeme kararıyla facianın yaşandığı alandaki tüm ekipmana el konuldu.
Bartın'daki faciadan, yıllık iznini kullandığı için kurtulan madenci, arkadaşları ile son fotoğrafını "resimden bir ben kaldım" notuyla paylaştı. Kendisi dışındaki sekiz madenciden yedisi faciada öldü, biri de tedavi altında.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın’da maden faciasında çıkan yangının kontrol altına alındığını söyleyerek, havayla temasını kesmek için iki baraj kapısı inşa edildiğini belirtti.
Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Bartın-Amasra’daki facia için yazılı bir açıklama yaptı. TYS'nin açıklamasında 'Bartın-Amasra’daki facia, kaza ya da kader değildir!' denildi.
Sadece iş cinayetlerinde değil, rant-imar politikaları nedeniyle sellerde, afetlerde meydana gelen ölümler sonrasında da iktidar, müsebbip olduğu enkazların üzerine “icraat” perdesi çekmeyi başarıyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 41 maden işçisinin öldüğü maden ocağında incelemelerde bulundu. Bilgin, başlatılan teftişin ve soruşturmanın derinleştirilmesi için talimat verdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden faciasında yaralanan işçilerin sağlık durumuna ilişkin açıklamada bulundu.
Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil, 41 maden işçisinin öldüğü patlamaya dair açıklamada bulundu. Yeşil, "yaptığımız işler belli. Bu doğrultuda çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın'daki maden faciasında yaralanan ve İstanbul'da tedavi gören madencileri ziyaret etti. "Ameliyatı yapılmış olanların hepsi şu anda daha iyi bir konumdalar" ifadelerini kullandı.
Bartın'daki maden faciasında ölen işçi Şuayip Okul'un akrabası, Okul'un bir hafta önce "havalandırmanın bakım zamanı geldiğini ancak bunun ertelendiğini" söylediğini anlattı. Okul, patlamadan bir hafta önce ailesiyle konuşmuş.
EMEP Lideri Akdeniz, Amasra'da 41 işçinin öldüğü maden faciasına dair konuştu: "Adalet kurumu üzerinde baskı olduğu sürece Somalar, Amasralar görmeye devam edeceğiz."
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun hastanede ziyaret ettiği yaralı işçi, maden ocağındaki patlama anında yaşadıklarını anlatırken, "Gaz maskesi sayesinde kurtuldum dedi. Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP heyeti, işçiye geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.