Merkez Bankası Beklenti Anketi'ne göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 16.23'ten yüzde 16.68'e, yıl sonu dolar kuru beklentisi 6.2030'dan 6.431'e çıktı.
Özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu martta 210,2 milyar dolar olurken, borç 2018 yıl sonuna göre 127 milyon dolar olarak arttı.
Ekonomist Muratoğlu, Merkez Bankası'nın sadece dolar satmadığını, aynı zamanda örtülü faiz artırımına gittiğini belirterek 'Dolarda kontrolü kaybedebiliriz' dedi.
Borsa İstanbul eski Başkanı Turhan, TCMB'nin ihtiyat akçesinin Hazine'ye devredilmesinde 'emeklilere ödenecek bayram ikramiyelerinin rolü olabilir mi' diye sordu.
Frankfurter Allgemeine Zeitung, Merkez Bankası'nın yedek akçesinin bütçeye aktarılmasına ilişkin, 'Ankara'daki tedirginlik sanıldığından daha büyük' yorumu yaptı.
Adım adım Merkez Bankası'nın eriyen rezervleri: Son 2.5 ayda rezervlerle ilgili hangi gelişmeler yaşandı?
Merkez Bankası eski Başkanı Yılmaz, 'Bugün ortaya çıktı ki Türkiye’nin rezervleri eksidir. Vadesi gelen swap işlemlerini düştüğünüzde karşılıklı bir şey kalmıyor' dedi.
23 Haziran'a çok olumsuz bir ekonomik konjonktürde gidiyoruz. İstanbul seçimlerinin önemli bir farkla İmamoğlu lehine gelişmesi sonrası erken ikiz seçimlerin çok uzak olmayacağı ortada.
Merkez Bankası’nın 40 milyar liralık ihtiyat akçesini merkezi yönetim bütçesine aktarmasını yorumlayan Eğilmez, 'Bayram ikramiyesini ödeyecek para yok deniyor' dedi.
Reuters, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, bütçenin daha fazla bozulmaması için TCMB'nin 40 milyar liralık ihtiyat akçesini merkezi yönetim bütçesine aktarmayı planladığını yazdı.
Merkez Bankası'nın sahibi olmadığı dövizleri sattığını savunan Dünya gazetesi yazarı ekonomist Aktaş, TCMB'nin net rezervlerinin ekside olduğunu belirtti.
Cari işlemler dengesi, mart ayında 589 milyon dolar açık verirken, cari açık 12 aylık dönemde 12.83 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Dolar/TL yeni haftaya yeniden 6 seviyesinin üzerinde başladı. Kur, 5.96 seviyesinden başladığı günde 6.10 seviyesine kadar yükseldi.
Kamu bankaları aracılığıyla 1 milyar dolardan fazla döviz satılırken, TCMB üçüncü bir hamle daha yaparak, döviz depo karşılığı verilen TL faizini yüzde 25,50’ye çıkardı.
Albayrak, 31 Mart seçimleri öncesi dövizle ilgili 'Yükselmesini çok beklersiniz' dedi, bu konuşmadan yaklaşık iki ay sonra dolar 6.25'e dayandı. TCMB iki kez müdahalede bulundu.
Repo ihalelerine ara veren Merkez Bankası, zorunlu karşılıklarda da değişikliğe gitti. TL zorunlu karşılıklar düşürüldü, yabancı parada ise artırıldı.
Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervleri 3 Mayıs haftasında 73.3 milyar dolar seviyesinden 72.6 milyar dolar seviyesine geriledi.
Merkez Bankası, 1 haftalık repo ihalelerine bir süreliğine ara verdiğini açıkladı.
Seçim sürecine ek olarak küresel piyasalarda risk iştahının bozulmasıyla TL'deki satış baskısı arttı. CDS'ler sekiz ayın zirvesine çıktı, repo ihalelerine bir hafta ara verildi.
Merkez Bankası bünyesindeki altın swap piyasasında ilk işlemlerin Londra piyasasındaki tatil nedeniyle yarın yapılması bekleniyor.
Merkez Bankası, Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri raporunu yayımladı. İşlenmiş gıda fiyatları artışı sürerken, üretici fiyatları artışı enflasyondaki etkisini güçlendiriyor.
Son dönemde tartışma konusu olan Merkez Bankası rezervlerindeki erime sürüyor. Brüt döviz rezervleri geçen hafta 75.6 milyar dolardan 73.3 milyar dolara geriledi.
MB swap işleminde bankalardan altın alıp yerine TL sağlayacak. TL karşılığı swap işlemleri 6 Mayıs'ta başlayacak.
Bloomberg, Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya’nın enflasyon raporu toplantısında soruları yanıtlarken kafaları karıştırdığını, inandırıcılığı olmadığını yazdı.
Dün Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'ya yönelttiği sorularla gündeme oturan Gürses yazdı: Merkez siyasetin ihtiyaçlarına uygun politikalara meyletti
Türkiye Bankalar Birliği, Reuters'ın dün geçtiği bankaların kredi faizlerini artırdığı haberine ilişkin sert bir açıklama yaptı, Reuters'ı asılsız haber yapmakla suçladı.
TCMB Başkanı Çetinkaya, rezervlerdeki azalmayla ilgili piyasada oluşan soruları raporda bir kutu çalışmasıyla anlattıklarını söyledi, ancak kutu tatmin edici bulunmadı.
Gürses'in TCMB Başkanı Çetinkaya'ya, 'Ankara'dan şirketlere fiyat baskısı yapılırken enflasyon tahminini sabit tutmak ne derece doğru' sorusu toplantıya damgasını vurdu.
TCMB Başkanı Çetinkaya, 2019 sonu enflasyon beklentisini değiştirmeyerek yüzde 14.6'da bıraktıklarını, gıda enflasyonu tahminini ise yüzde 16'ya çektiklerini belirtti.
Dolar güne yükselişle başlarken, yılın ikinci enflasyon raporu ve TCMB Başkanı Çetinkaya'nın açıklamalarının piyasaya nasıl yansıyacağı merak ediliyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.