Dolar, ay başında gördüğü tarihi zirveye yakın dalgalı seyrini sürdürürken, uluslararası piyasalarda doların seyrine yön verecek ABD tarım dışı istihdam verisi bekleniyor.
Haziranda 8.20'lerden 8.80'lere kadar sert dalgalanan dolar 8.60'lardan işlem görürken, küresel piyasalar dışında HDP kapatma davası, aşılama ve bunun turizme etkisi takip ediliyor.
Dolar, Fed'in ekonomiye verdiği destekleri tahminlerden daha hızlı çekeceği beklentisiyle 8.8'e kadar yükselerek, kısa süre önce test ettiği bu tarihi zirve seviyesine yakın güne başladı.
Fed cephesinden gelen açıklamalar piyasalarda etkili olmaya devam ediyor. Yeni haftanın ilk işlem gününde gelişmekte olan ülke para birimlerindeki düşüşten Türk Lirası da nasibini aldı.
Piyasalarda bu hafta ABD'deki para politikasının ne zaman sıkılaşacağı hakkında ipucu verecek olan veriler ve doların seyri yakından takip edilecek.
Bankacılar, doların tarihi zirvesinden yönünü sınırlı da olsa aşağı çevirmesinde lokal döviz satışlarının etkisini gördüklerini belirtti. Kademeli normalleşmenin etkileri takip ediliyor.
Dolar, Türkiye ekonomisinin geleceğine yönelik süren endişeler ve ABD verilerinin beklenenden daha hızlı bir toparlanmaya işaret etmesiyle haftaya yeni tarihi zirve yakınlarında başladı.
Küresel piyasalarda dolar zayıf bir seyir izlerken, dolar/ iç siyasi gündemin nasıl şekilleneceğine ilişkin endişelerle dalgalanmayı sürdürüyor. Dolar 8.45, euro ise 10,32 seviyelerinde...
Kurda son dönemde zayıf seyrini sürdüren doların seyri, iç piyasada ise Hazine'nin bir yıl vadeli altın cinsi tahvil ve kira sertifikası borçlanmaları takip ediliyor.
Tesla CEO'su Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şirketin hiç Bitcoin satışı gerçekleştirmediğini söyledi. Musk, Tesla'nın elindeki Bitcoin'leri satabileceği yönünde sinyal vermişti.
TL'nin reel değeri 62,29 ile aralıkta kaydedilen seviyelere dönerken, doların küresel piyasalarda güçlenmesiyle gelişen ülke para birimleri dolar karşısında TL öncülüğünde düştü.
Dolarda, ABD ilişkilerine ilişkin endişelerle yaşanan 8.50 üzerindeki tarihi rekora doğru yükseliş yerini 8.20'lerde dalgalı bir seyre bıraktı. Piyasalar Fed ve TCMB açıklamalarını bekliyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yurtiçi piyasaların kapalı olduğu günde küresel piyasalarda geçen işlemlerde Türk Lirası üzerindeki baskının devam ettiği görüldü.
Dolar güne 8.10'un üzerinde başlarken, ABD'de Hazine tahvil faizlerinin gerilemesi ve doların küresel değerinde nisanda kaydedilen düşüş, dolar/TL'deki yükseliş baskısını kısmen azalttı.
Dolar/TL, 8.10 seviyesinin altındaki yatay seyrine devam ediyor. İç piyasada bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, küresel piyasalar ve Hazine ihaleleri takip edilecek.
Dolar, 8.10-8.20 arasında dalgalı bir seyir izlerken, piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararını bekliyor. Vaka artışlarına bağlı alınacak önlemler ve ekonomiye etkileri takip ediliyor.
Dolar 8.20'nin altındaki seyrini sürdürürken, Merkez Bankası'nın 15 Nisan'da açıklayacağı faiz kararı bekleniyor. Enflasyon tahminleri yukarı, büyüme aşağı yönlü revize ediliyor.
Mart ayı enflasyonunun iki yılın zirvesine çıkması sonrasında piyasa Merkez Bankası'nın atacağı adımlara odaklanırken, dolar/TL güne 8.11 seviyelerinden başladı 8.15'i gördü.
Dolar, küresel piyasaların Paskalya nedeniyle kısmen tatile devam edeceği bugün 8.20 civarında güne başladı. Piyasalarda yurt içi gelişmeler ve ABD tahvil faizlerinin seyri takip edilecek.
Ağbal'ın görevden alınmasının ardından piyasalarda sert fiyat hareketleri yaşandı. Yüzde 17.8 düşen borsaya tepki alımları geldi. Dolar, yerlilerin satışıyla 8 TL'nin altına indi.
Haftanın ilk işlem gününde piyasalarda oynaklık yaşanması beklentisi hakim. Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Kavcıoğlu'nun vereceği ilk mesajların önemli olduğu düşünülüyor.
Ulusal varlık fonları, 2020 yılının dördüncü çeyreğinde hisse senetleri başta olmak üzere kamuya açık piyasalardan 16.3 milyar dolarlık çıkış gerçekleştirdi.
Fed Başkanı Powell'ın ABD Kongresi'nde yaptığı sunumda Fed'in tahvil alımlarını sürdüreceğine yönelik açıklamaları sonrası tahvil faizlerinde gerileme izlendi.
Uzmanlar, Fitch'in yarın piyasalar kapandıktan sonra yapması öngörülen Türkiye değerlendirmesinde genel olarak bir değişikliğe gitmesini beklemiyor.
Dolar sert düşüşlerin ardından 7 TL civarında dalgalı bir seyir izliyor. Piyasaların takip edeceği en önemli veri Merkez Bankası'nın faiz kararı olacak. Karar saat 14.00'te açıklanacak.
Dolar/TL sert düşüşlerin ardından yeniden 7 TL'nin üzerinde dengelendi. Küresel piyasalarda dün yaşanan sert hareketlerin devam edip etmeyeceği takip ediliyor.
Merkez Bankası'nın, politika bileşimini uzun süre sıkı tutacağı ve faiz indirimlerini yılın büyük bölümünde değerlendirmeyeceği yönündeki söylemleri TL'yi desteklemeye devam ediyor.
Küresel piyasalarda dolar yatay bir performans izlerken, Türk Lirası'nın dolar karşısındaki pozitif seyri yeni haftanın ilk işlem gününde de devam ediyor.
Ekonomist Yeşilada, gelişmekte olan piyasalara akan paradan Türkiye'nin de payını aldığını belirterek, 'Merkez Bankası, 7 TL seviyesinde baraj kurup döviz toplamaya başlar' dedi.
Merkez Bankası'nın sıkı para politikasını sürdüreceğini teyit eden ve faiz indirimi beklentilerinin ötelenmesi gerektiğini gösteren enflasyondaki yükselişin ardından dolar 7,16 seviyesinde.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.