Analistler, küresel ekonomide resesyon ihtimaline karşın politika yapıcıların tüm araçları uygulamaya koyduğunu, 'bekle gör' politikası izlenmesinin olası olduğunu belirtti.
Yeni bir küresel krize dair uyarılar artıyor. Dün, IMF'nin küresel ekonomide yavaşlama riskine dikkat çekmesinin ardından bugün benzer bir uyarı da Moody's'ten geldi.
Berlin School of Economics and Law Ekonomi Bölümü’nden Doç. Dr. Ümit Akçay, 'Krizden çıkış için ekonominin büyümeye geçmesi yeterli olmayacak' dedi.
ABD'de üst gelir grubunun konut, mücevherat gibi harcamalarını azaltması resesyonun buradan başladığı endişelerini de alevlendiriyor.
Hollanda bankası ABN Amro’ya göre, Türkiye ekonomisine ilişkin güven bir yıl öncesine göre arttı, ancak sıkıntılar sürüyor. 2019'de ekonomi yüzde 1.5 daralacak.
Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, 2020 yılında olası bir kriz riskini artıran 10 faktörden dokuzunun hala geçerli olduğu uyarısında bulundu.
Eğilmez, resesyon gibi görünse de bu krizin slumpflasyon olduğunu belirterek, 'Slumpflasyonda küçülmenin yanı sıra yüksek işsizlik ve enflasyon da söz konusudur' dedi.
Piyasaların gözü cuma günü açıklanacak ilk çeyrek büyüme verisinde olacak. Bakan Albayrak, geçen hafta ilk çeyrekte teknik resesyonun geride kalacağını söyledi.
Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin (BETAM) ilk üç aylık öncü göstergelerle yaptığı hesaplamaya göre ekonomi yüzde 4 daralacak.
Guardian Ekonomi Editörü Elliot, Erdoğan'ın spekülatörlere açtığı savaşı 'klasik bir Pirus zaferi (bedeli ağır olan bir galibiyet)' olarak nitelendirdi.
Dünyanın önemli iktisatçıları arasında yer alan Daron Acemoğlu, krizdeki derinleşmeye dikkat çekti, 'Resesyonun ortasındayız ve kolay bitecek bir şeye benzemiyor' dedi.
Dünya ekonomisi yeni bir resesyon dönemine girerken, Türkiye ekonomisinin bu resesyondan kısa sürede çıkabilmesi mümkün görünmüyor.
Financial Times’ta yer alan analizde Türkiye’nin resesyonda olduğu belirtilerek, 'IMF’ye gitmekten veya kredileri canlandıracak mekanizmadan başka seçenek yok' denildi.
Türkiye’nin önde gelen iktisatçıları Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Aziz Konukman, Prof. Dr. Erinç Yeldan ve Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ekonominin gidişatını Artı Gerçek’e değerlendirdi.
Türkiye tarihinin en uzun resesyonu olmaya aday bir dönemden geçildiğini belirten Yeşilada, 'S-400'ler Türkiye'ye gelmeyecek' iddiasında bulundu.
Prof. Dr. Gürsel, 'Bir ayda 230 bin kişilik istihdam kaybı var. Bu, ekonominin düşünülenden daha şiddetli bir resesyon içinde olduğunu gösteriyor' dedi.
Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman küresel ekonominin bu yıl resesyona girme ihtimalinin olduğunu dile getirdi.
IMF Başkanı Lagarde, resesyon riski görmediğini söyledi, ancak gelecekteki en büyük risklerin ticaret savaşı ve Brexit olduğuna dikkat çekti.
İktisatçı Mustafa Sönmez 1,6'lık büyüme oranının resesyona girildiğinin resmi ifadesi olduğunu belirtti.
IMF Başkanı Lagarde, ABD ekonomisinin resesyona girmesinin olası görünmediğini, ancak Fed'in faiz artırımlarını yavaşlatmasını beklediğini söyledi.
Moody's, Türkiye ekonomisinin 2019'da yüzde 2 daralmasını beklediğini açıklarken, Fitch de 2018 ve 2019 için büyüme beklentilerini aşağı çekti.
Moody's'in Türkiye ekonomisinin 'muhtemelen resesyona girdiği' açıklamasının ardından IMF, ekonominin yavaşlayacağına dikkat çekti.
Capital Economics'e göre, Türkiye ekonomisinde 'çoğu kimsenin beklediğinden daha derin' bir resesyon yaşanma riski bulunuyor.
S&P, Türkiye ve Arjantin'in performanslarında kısa vadede kötüleşme bekliyor. S&P, Türkiye'nin 2018'in ikinci yarısında resesyona girebileceği uyarısı yaptı.
Prof. Gürkaynak: IMF ile anlaşmada ne istendiğini bileceğiz. Katar'dan, Çin’den para alındığında neyin karşılığı alındığından haberimiz olmayacak
Merkez Bankası'nın dünkü 625 baz puanlık faiz artırımı dünya ekonomi medyasının yanı sıra İngiliz basınında da geniş yer buldu.
Ekonomistler, kurdaki artışın TCMB politikalarından kaynaklanmadığını düşünse de, Merkez Bankası'nın yeteri kadar önlem almadığını belirtiyor.
Araştırmalar ABD'de 1990 başlarında, 2000'li yıllarda yaşanan tüm resesyon süreçlerinden altı ay önce hamile sayısının düştüğünü gösteriyor.
Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin beklentilerine göre, Türkiye ekonomisinin resesyona girme ihtimali yüzde 10 seviyesinde...
Morgan Stanley, 2018'in ilk yarısından sonra resesyon olasılığının ortaya çıkacağını belirterek, piyasaların hızlı büyüme döneminin son aşamasında olduklarını ifade etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.