12 Mart 1971 Muhtırası, aslında 9 Mart’ta yapılması planlanan radikal bir darbeyi önleyen ve kısa sürede planlayanların aleyhine çeviren bir karşı hamleydi.
Doç. Dr. Oytun Erbaş'ın 'Eğer bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu' sözleri gündem oldu.
Bu darbeyi sadece sayılara indirgemek zor. Çünkü bu sayıların ve tarihlerin içi acı, hüzün, sürgün, tutsaklık ve direnmelerle yoğrulmuş bir yığın insan hikayesiyle dolu...
HDP muhalefet şerhi çok önemli, çünkü daha girişte nasıl bir ayrımcılık yapıldığını belirtiyor Sancar.
Suçlularca zayıflatılmış devletin gücü de kendiliğinden ortaya çıkar. İşte Sedat Peker’in üç videosuyla 'güçlü' devleti ne hale geldiğini gördük!
Tarih akıyor, dönemler değişiyor, zaman geçiyor ama sorunlar olduğu yerde duruyordu.
DP’nin tamamlayamadığı, Demirel’in kısmen başarılı olduğu otoriterleşmeyi yapısal ve İslam-Türk sentezine dayanan bir temel üzerine oturtmaya girişti.
61 Anayasası yasamaya belli bir üstünlük tanıyan bir parlamenter rejim öngörmüştür. Demokratik ve özgürlükçü yaklaşımı gölgeleyen unsur, askeri gücün yürütme erkine ortak edilmesidir.
“Normal” diyemeyecek, şaşıracak, kızacak, öfke duyacak, hesap soracak bir “anormal”liğe ihtiyacımız var.
Toplum için, halklar için en büyük tehlike gerçekleşiyor. İktidarı kurtarmak ve bekâyı garantilemek için, Kürtler hariç “Milli Mutabakat Hükümeti” yolda…
Süleyman Soylu, tavırlarıyla Süleyman Demirel’in Maraş katliamı sonrası söylediği 'Bana milliyetçiler cinayet işliyor dedirtemezsiniz' sözünü tekrarlıyor.
İnönü, Deniz'lerin idamına karşı çaba harcadı. Ama bir noktada durdu. Ne tesadüf ise, İnönü’nün oğlu Ömer’in de olduğu bir uçak Deniz'lerin idamını engellemek amacıyla kaçırıldığında.
Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Süleyman Demirel'in memleketi Isparta'da konuştu.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerin bölünmesiyle ile ilgili açıklamalarda bulundu.
“Türkiye Türklerindir” ibareli “Amiral gemisi”nin askerleri, pardon “gazetecileri”, o tarihlerde bir helikopterle ‘Kardak’a inip Türk bayrağını dikmişlerdi…
Artık tartışabileceğimiz, eleştirebileceğimiz bir “eğitim sistemi” de kalmadı zaten. Daha doğrusu “sistem” var da “eğitim” yok.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.