Rahmi Koç’tan Elon Musk’a birçok ünlünün adını kullanan dolandırıcılar, bu kişilerin CryptoRobo adlı yazılımla zengin olduğunu iddia ediyor. Koç Holding konuyu yargıya taşıdı...
Aradan geçen üç yılda darbenin siyasi sorumlularını ortaya çıkaramayan yargı, siyaseten muhalif olan pek çok kişiyi tutukladı, dava açtı, yargıladı.
Aylardan beri kamuoyunun merakla beklediği yargı paketinin içeriği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a götürüldü.
Ülkedeki bütün iş insanlarını haraca bağladı ; gazeteleri, oluşturduğu bir havuz hesabıyla satın aldı. Gazetecileri tehditlerle susturdu.
'40. yılına girmekte olan 12 Eylül cuntasının askeri mahkeme kararları, DGM`ler, OHAL ve ÖYM hükümleri geçersiz sayılmalı ve ülkeye dönüş hakkımızın önündeki engeller kaldırılmalıdır.'
GRECO üye ülkelere yönelik düzenli olarak rapor ve tavsiye kararları hazırlıyor.
M. Kırmızıgül’ün türküsünü anımsatan cümleyi, 3 Haziran’dan bugüne demokrasi ve ekonomi (ve tabii, Yargı) haberlerine göz atarak test edelim.
Yeşil pasaport, eğitim süresinin uzatılması gibi işin bürokratik faaliyetlerini gerçekleştirmek zor olmasa gerek. Zor olan siyasi tercih gerektiren hedeflerin gerçekleştirilmesinde.
Erdoğan’ın açıkladığı 3. Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin hiçbir inandırıcılığı yok. Eğer biraz olsun inandırıcı olmak istiyorsanız, öncelikle Gezi intikamı davasından vazgeçin.
'Yargı Reformu Strateji Programı iki temel perspektif, dokuz amaç, altmış üç hedef, iki yüz elli altı faaliyeti baz ve esas almıştır.'
Ne zaman AKP büyük gürültü ile bir açıklama yapsa, dünyada konuyla ilgilenen herkes meseleye ‘ne bit yeniği var’ diyerek bakıyor. Çünkü geçmişte yaşanmışlıklar hiç de iç açıcı değil.
Erdoğan’ın açıklamasının ardından Facebook hesabından 'strateji belgesi'nin 'devrim' niteliğinde olduğunu belirten bir konuşma yayınladı TBB Başkanı Feyzioğlu. Hadi o 'devrim'i bulalım.
Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, Urfa’da yaşanan işkenceyi örnek göstererek 'Bu tabloda Yargı Reformu Strateji Belgesi ölü doğmuştur' dedi.
HDP Sözcüsü Kubilay’a göre, yargı reformunun asıl amacı sermayeye güven vermek.
İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 'Yargı Reformu Stratejisi'ni değerlendirdi.
Yargı çalışanlarıyla iftar programında buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Adalet sisteminin işleyişini güçlendirmek önceliğimiz olacak' dedi.
CHP'li Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yargı reformuna ilişkin 'Tek adam rejiminin egemenliğinin tescillendiği günlerden biri' dedi.
Altını çizdiğimizde tepki gösterenler oldu ama Müzeyyen’in bir avukat, katilinin bir doktor olması çok önemliydi. Ama sistemin onu koruması için o dahi bir şey yapamamıştı.
YSK insanları bezdiren tek Yargı organı değil. Yargı yasalar yerine iktidarın ihtiyaçlarına göre karar verdiği için bunun daha Yargıtay’ı var, AYM’si var, Danıştay’ı var.
Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
'FETÖ'den ihraç edilen hakimler ve DGM'lerin yargıladığı Hizbullah mensupları için tahliye kararları çıkarken, 'diğer örgüt davaları'ndan yargılananların başvuruları reddedildi.
Hâkim, siyasi ve ekonomik güç sahiplerinin yanında olduğunu, onların nüfuz ve otoritesinden etkilendiğini gösterir davranışlardan kesinlikle kaçınmak zorunda.
Memleketin, bunca vahim sorunları varken, sen kalk Prof. Tuna Altınel’i tutukla. Fransız akademiasından yoğun tepkiler var. Saray, kendi kuyusunu kazmaya devam ediyor, farkında değil.
Danıştay Başkanı Güngör, 'Yargı ve yargıçlar, idarenin yandaşı ya da idarenin faaliyetlerine sürekli engel çıkaran bir güç gibi değerlendirilmemelidir' dedi.
Birinci derneğin adını 'Vergi mükellefinin haklarını koruma derneği' koyabiliriz mesela. İkinci derneğin ismi de muhtemelen 'Yargı kararlarının kalitesini denetleme derneği' olmalı.
AKP'li Özel, CHP'li Altay'ın YSK'ye yönelik eleştirilerine tepki gösterdi.
Şubat ayında denetimli serbestlikle hapisten çıkan Atilla Taş, cezaevine konulduğu anı, 'O kapı kapandığında nefesim kesildi dakikalarca. Diri diri gömülmek gibiydi.' diye anlattı.
Tunç’un 2016’daki sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterildi.
İstanbul Barosu 'Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalar, yargı organı konumundaki kurumları baskı altına almaktadır' açıklaması yaptı.
Gazeteciler Sibel Hürtaş ve Hayri Demir hakkında 'örgüt propagandası'ndan ceza isteyen savcı, ayrıca TCK 301'den suç duyurusunda bulundu. Adalet Bakanlığı'ndan izin istenecek.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.