Her 10 kadından en az biri bebeğiyle bağ kurmakta zorlanıyor
İngiltere'de yapılan bir araştırma her 10 kadından en az birinin bebeğiyle bağ kurmakta zorlandığını gösterdi. Ankete katılan annelerin çoğunluğu doğum sonrası bu konuda sağlık personelinden bilgi ve yardım almadığını söyledi.

Artı Gerçek - İngiltere'de Ebeveyn-Bebek Vakfı adlı kurumun yaptığı bir araştırma her 10 kadından en az birinin bebeğiyle bağ kurmakta zorlandığını ortaya koydu. Anketin sonuçlarına göre katılımcıların çoğunluğu sağlık personelinden bu konuda destek görmediğini de söyledi. Hamilelik sırasında bebekle bağlanmayı etkileyebilecek etmenler arasında annenin fiziksel ve zihinsel sağlığı ile annenin bebek kaybı gibi geçmiş travmaları yer alıyor.
KATILIMCILARIN YÜZDE 73'Ü SAĞLIK PERSONELİNDEN BU KONUDA DESTEK ALMAMIŞ
Ebeveyn-Bebek Vakfı tarafından binden fazla anneyle yapılan ankete göre kadınların yaklaşık dörtte üçü (yüzde 73), sağlıklı çocuk gelişimini teşvik etmek için duygusal bağlanmaya yardımcı olmaları yönünde doktor ve hemşirelere verilen yönergelere rağmen, doğumdan sonraki ilk birkaç hafta içinde sağlık çalışanlarından bebekleriyle bağ kurma konusunda hiçbir bilgi veya tavsiye almadıklarını söyledi.
Katılımcılar, hamileliğin tadını çıkarmaya yönelik toplumsal baskının ve bağlanmanın otomatik olarak gerçekleşeceğine dair varsayımların, bu olmadığında kendilerini suçlu hissetmelerine ve korkmalarına neden olduğunu da söyledi. Ankete katılanların yüzde 71'i hamilelik sırasında bebekleriyle bağ kurmak için daha fazla destek almak isterken, yüzde 64'ü de doğum öncesinde bebekleriyle bağ kurma hakkında kimsenin kendileriyle konuşmadığını söyledi.
'MÜKEMMEL EBEVEYN EFSANESİNE MEYDAN OKUMALIYIZ'
Ebeveyn-Bebek Vakfı'nın politika başkanı Tamora Langley "Personelin büyük zaman baskısı altında olduğunu anlıyoruz, ancak fiziksel sağlığın yanı sıra duygusal sağlığı da kontrol etmenin bir norm haline gelmesi gerekiyor. Eğitim sayesinde, daha geniş bir yelpazedeki profesyoneller ve uygulayıcılar, duygusal bağlanma ve bağ kurma hakkında konuşabilmelidir. Mücadele eden ebeveynlerin uzman ebeveyn-bebek ilişkisi desteğine ihtiyacı olabilir, ancak bunu ancak en başta konuşacaklarından eminlerse alabilirler. Hamile kadınların ihtiyaç duyduklarında yardım isteyebileceklerini hissetmeleri için 'mükemmel ebeveyn' efsanesine meydan okumalıyız" dedi.
'İNGİLTERE'DE ANNE ÖLÜMLERİNİN EN YAYGIN NEDENİ İNTİHAR'
Royal College of Midwives (Kraliyet Ebeler Koleji) adlı kuruluşun CEO'su Gill Walton, personel sıkıntısı nedeniyle ebelerin ebeveynlere bebekle bağ kurmaya yardım edemediğini vurguladı. Walton daha fazla ebe işe almak ve eğitmek için ulusal bir strateji oluşturulması çağrısında bulundu.
Bristol Üniversitesi'nde Yenidoğan Tıbbı alanında Emeritus Profesör Andrew Whitelaw da İngiltere'de anne ölümlerinin en yaygın nedeninin intihar olması nedeniyle annelerdeki psikiyatrik sorunları belirlemeye yönelik bir odaklanma olduğunu söyledi. Whitelaw bu sebeple ebelerin "doğumdan önce bağlanma ile ilgili zorluklardan bahsederek annelerdeki kaygıyı artırmak istemediklerini" söyledi.
Whitelaw doğumdan önce bağlanmayla ilgili olası zorlukları tartışmak yerine, bağı teşvik etmenin en etkili yollarından birinin kişisel temas olduğunu belirtti. Doğumdan sonra bebeği bir saat kadar annelerin göğüsleri arasında, çıplak olarak tutmanın bebekle anne arasındaki bağı güçlendirdiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)
128 saat sonra enkazdan kurtarılan bebek annesine kavuştu
Annesinin emzirerek hayatta tuttuğu bebek enkazdan çıkarıldı
Üç kişinin DNA'sını taşıyan ilk bebek İngiltere'de dünyaya geldi