7. Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri'ni kazanan isimler açıklandı
7. Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Şiir dalında Bahtiyar Kaymak’ın 'Patron' adlı dosyası ödüle değer görülürken, öykü dalındaki ödül ise Üzeyir Karahasanoğlu’nun 'Geçmişi Beklemek' başlıklı dosyasına verildi. Şiir dalında Jüri Özel Ödülü '91 kışı' dosyasıyla İrfan Temel’e verildi.
Yarışmanın düzenleyicileri DİSK/Gıda-İş ve Manos Kitap tarafından yapılan ortak açıklamada "Bir kez daha emek vererek hazırlamış oldukları dosyaları gönderen katılımcılara ve gelen dosyaları emek vererek titiz bir çabayla inceleyen, verilen emekleri karşılıksız bırakmayan jüri üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki yıl ve yıllarda yine Sennur Sezer anısına sürecek olan bu ödülleri aynı titizlik ve heyecanla devam ettireceğiz" denildi.
Bu yıl öykü dalında jüri üyeleri; Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Nalan Barbarosoğlu, Sibel Öz ve Ahmet Tulgar’dan; şiir dalında jüri üyeleri A. Hicri İzgören, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve C. Betül Dünder’den oluştu.
ÖDÜL TÖRENİ 12 HAZİRAN'DA
Ödül Töreni, Sennur Sezer’in doğum günü olan 12 Haziran’da yapılacak. Birinci seçilen dosyalar Manos Kitap tarafından yayıma hazırlanacak.
EMEK PARTİSİ'NİN KURUCULARINDANDI
Sennur Sezer, 12 Haziran 1943 tarihinde Eskişehir’de dünyaya geldi.
Henüz lisede okuduğu yıllarda ilk şiirini yayımladı. (1958)
Bundan bir sene sonra, İstanbul Kız Lisesi’nin ikinci sınıfından ayrılan Sezer, Taşkızak Tersanesi’nde çalışmaya başladı.
1964 senesinde, ilk şiir kitabı olan Gecekondu yayımlandı.
1965 senesinde ise Varlık Yayınları'nda düzenlenen ikinci şiir kitabı Yasak yayımlandı.
1967 senesinde, bir süredir tanıdığı, kendisi gibi yazar olan Adnan Özyalçıner ile evlendi; iki çocukları oldu.
1977 seneinde üçüncü şiir kitabı Direnç, 1979’da da çocuklar için yazdığı Gerçeğin Masalı yayımlandı.
1982 senesine kadar çeşitli yayın evlerinde ve ansiklopedilerde düzelticilik ve metin yazarlığı yaptı.
Çalışmalarını başta Günlük Evrensel ve Evrensel Kültür olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazarak, belgesel anlatılar hazırlayarak, gerçek ve takma isimle yeşilçam için birçok senaryo hazırlayarak sürdüren Sennur Sezer, aynı zamanda Emek Partisi'nin kurucularından biridir.
Yazar Sezer, 7 Ekim 2015 Çarşamba günü hayatını kaybetti.