İKSV'den yeni kültür destek programı: Ortaklaşa Projesi

İKSV'den yeni kültür destek programı: Ortaklaşa Projesi
İKSV, Avrupa Birliği desteğiyle Türkiye çapında yeni bir destek programı başlatıyor. 'Ortaklaşa: Kültür, diyalog ve destek' adıyla başlatılan projeye 1,3 milyon euro hibe desteği sağlanacak.

Artı Gerçek - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Türkiye'de kültür politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak için Avrupa Birliği desteğiyle, kültür, diyalog ve destek programları içeren bir projeye başlıyor.

"Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı" adıyla başlatılan proje, Türkiye genelinde kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimler arasındaki diyaloğu ve işbirliklerini ortak projeler aracılığıyla geliştirmeyi amaçlıyor.

1,3 MİLYON EURO HİBE DESTEĞİ

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve EUNIC (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) işbirliğiyle hayata geçirilen, üç yıl sürecek proje kapsamında, kültür-sanat odaklı STK’larla yerel yönetimlerin birlikte üretecekleri projelere 1,3 milyon Avro hibe desteği sağlanacak.

Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında doğrudan hibe yoluyla desteklenen proje, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) iştirakiyle ve EUNIC (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) işbirliğiyle hayata geçiriliyor.

'DAYANIŞMAYI ÖNE ÇIKARAN KAPSAMLI BİR PROJE'

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, proje hakkındaki genel bilgilendirme toplantısında, Maraş depremleri sonrası bölgedeki kültür-sanat paydaşlarıyla iletişim halinde olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Hepimiz, yaşanan felaket nedeniyle büyük üzüntü içerisindeyiz. Yakın zamanda hayata geçirdiğimiz, bölgedeki müzik öğrencileri ile öğretmenlerine yönelik Enstrüman Destek Fonu’nun yanı sıra ülke çapındaki en önemli çalışmalarımızdan biri de, uzun süredir üzerinde çalıştığımız Ortaklaşa, Kültür, Diyalog ve Destek Programı olacak. Hepimiz biliyoruz ki kültür-sanat ülkemizde her zaman ortak bir çabayla ayakta tutulan, kırılgan bir alan. Bu yüzden işbirliği ve dayanışmayı öne çıkaran bu kapsamlı projeyi hayata geçirmemizi sağlayan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’na içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. (KÜLTÜR SANAT)

Öne Çıkanlar