İskan Tolun'un '3 Kafadar'ın Dönüşü' adlı romanı çıktı: Pek yakında, kitap satılan her yerde...

İskan Tolun'un '3 Kafadar'ın Dönüşü' adlı romanı çıktı: Pek yakında, kitap satılan her yerde...
Yılmaz Güney'in henüz kağıda dökülmemiş, yankı uyandıracak, Isparta yarı açık cezaevinde geçen anıları '3 Kafadar'ın Dönüşü'nde...

İSKAN TOLUN (Easy)


"Usta Yazarın, yıllardır üzerinde titizlikle çalıştığı 'Deniz'in Ütopyası' adlı romanı, okuyucu kitlesi tarafından, "Ne zaman çıkar?" diye merakla, heyecanla soruluyor, biteviye!…  
Bugün 1 Nisan ve Yılmaz Güney'in doğum günü.  Duayenin doğum gününü kutluyor, saygıyla anıyoruz!...

(Ozan Yayıncılık-Babıali Kitaplığı)

"Her Yeni Kitap, Yeni Bir Yaşam Demek!..."
(Ragıp Zarakolu) 

"3 Kafadar'ın Dönüşü," adlı roman çıktı!... Pek Yakında, Kitap Satılan Her Yerde!..

Yılmaz Güney'in henüz kağıda dökülmemiş, yankı uyandıracak, Isparta yarı açık cezaevinde geçen anıları 3 Kafadar'ın Dönüşü'nde... 3 Kafadar'ın devamı olan 3 Kafadar'ın Dönüşü’de Isparta'dan geçiyordu, kesintisiz olaylarıyla birlikte. Ve söz konusu olaylar ile cezaevi, 80’li yılların Isparta'sında olunca, yan karakterlerin Yılmaz Güney'e kadar uzanması kaçınılmaz olacaktı, elbette. Bu iyi bir fırsattı ve yazarımız hemen harekete geçti, bu konuyu çok iyi değerlendirdi.

Usta yazar İskan Tolun, bu kez de 70'li/80'li yıllarda Isparta'da nam salmış, Yılmaz Güney'in arkadaşı olan kabadayı Müzaffer Göktaş ile görüştü, uzun uzun o günleri konuştu…

İskan Tolun bu kitabında, o poetik anlatımıyla Yılmaz Güney'in henüz kağıda dökülmemiş, bilinmeyen anılarını, maceralarını; oldukça samimi arkadaşı olan kabadayı Müzaffer Göktaş'ın penceresinden bakıp okuyucusuna aktarıyor…

Büyük bir ilgiyle okunan yazarımızın romanları, artık yabancı dillere çeviriyor!..

İskan Tolun'un Kitapları Babıali Kitaplığında, Kitap Satılan Her Yerde!..

Yazarımızın romanları çağdaş edebiyat dünyasında yeni bir çığır açıyor. Çağdaş yazarın akışkan; epope niteliğindeki romanları; tarihi, yakın tarihi irdelediği gibi macerayı, aşkı, dramı, ironiyi, duyguyu, kahramanlığı, hoşgörüyü, sevgiyi, saygıyı ve aynı zamanda neşeli bir mizah kültürünü de barındırıyor. Poetik anlatımıyla tanınmış usta yazarın romanları her halükârda okunmaya değer. Dünyaca tanınmış entelektüellerin, yazarların da keyifle, zevkle okuduğu ve arada bir köşe yazılarına taşıdığı İskan Tolun'un bu destansı romanları tüm kitapevlerinde, internet sitelerinde…

"İskan Tolun bir narrative/anlatı ustası 
olduğunu bu kitabı ile bir kez daha doğruluyor…

(Ragıp Zarakolu)

 (Büyük yazarların, entelektüellerin övgüyle bahsettiği; okurların dilinden düşürmediği  "İBRET-ULU TANRIM," Almancaya, "VERDAMMNİS" adıyla çevriliyor. İskan Tolun’un bu romanı yakında, merakla, heyecanla bekleyen Alman okuyucu kitlesiyle buluşuyor…)

"Sevgiyi yüceltiyor İskan Tolun, Çoban İsmail/Ayşecik karakterleri ile, kötünün karşısında iyinin direnişini ve sonunda galebe çalmasını da," diyor Ragıp Zarakolu ve devam ediyor:
"Modern (Modern Dichter) dengbej diye tanımladığım İskan Tolun’un anlatısının, film yapmaya müsait olduğunu anımsatmak isterim..." 

İsmail Beşikci:
"Romanın kurgusu kanımca çok sağlamdır. Romanın akıcı bir dili vardı. Anlatımı da hoştur. Romanda çok güçlü doğa tasvirleri vardır. Sof Dağı çevresinde, sular, ormanlar, arılar, kuşlar, çiçekler… etraflı bir şekilde anlatılıyor. Kanımca çok iyi anlatılmış.
Ragıp Zarakolu, İskan Tolun için ‘modern (Modern Dichter) dengbej’ diyor. Kanımca İskan Tolun bu nitelemeyi hakediyor..."

Öne Çıkanlar