Gençlerin ‘dikkat’ dönemi

Hazırlık sürecinde Rusya’da özel turnuvaya katılan Fenerbahçe ilk maçında penaltılar sonrası Zenith’e 4-3 yenildi. Yıldız transfer Dzeko maçta forma giymezken kaleci İrfancan maç içindeki kurtarışlarıyla dikkat çekti.

Hazırlık maçları ile birlikte, kimse kusura bakmasın ama ‘Sallama’ dönemi de başladı…
Alınan sonuçlar, golleri kimin attığı, kimlerin neler kurtardığı derken sezonun ne kadar uzun olduğunu göze almaksızın, şimdiden şampiyon belli olacak, düş kırıklıkları ortaya çıkacak, kimlerin ne yapması gerektiği hemen tespit edilecek; bunların dönemi geldi…

Şunu kimse idrak edemiyor ki sezona hazırlık, sezon başı, sezon ortası ve sezon sonu bir bütün. Bunların hepsi birleşmedikçe başarı da net olarak ortaya çıkmaz!
Dolayısıyla Fenerbahçe’nin hazırlık maçları da ‘hazırlık’ seviyesinde kalmalı ve herkes sabırla sezonu beklemeli.

Zenith karşısında Fenerbahçe’de bilinen oyuncuların bilinen performansları vardı. Kent profesyonelliği doğrultusunda bir hazırlık maçı oynadı, ne parladı, ne vasattı. Zaman isteyen bir performans sergiledi. Oosterwolde umut veren bir görüntüdeydi. Diğer tüm isimler hepimizin bildiği isimler. ‘Hay Allah’ demekten vazgeçmeyen, bir türlü beklenen performanslarını sergileyemeyen İrfancan ile Mert Hakan bu forma altındaki son şanslarını muhtemelen bu sezon kullanacaklar. Bir sinyal vermeleri hevesle bekleniyor. İrfancan’ın maç içindeki kurtarışları sezon içersinde önem kazanabilir.

İSMAİL KARTAL'IN MİSYONU

Aslında tüm bunlar bir anlamda boş savlar. İsmail Kartal Fenerbahçe’yi yakından bilen bir isim. Çok da fazla olaya girmeye gerek yok. Biz teknik adam olarak zaten tüm oyuncuları tanıdığından gerekli önlemleri alacaktır. Başarılı olup olmayacağını zaman gösterecek.

İsmail hocanın teknik adamlığında genç isimler bir nebze daha fazla dikkatli olmalılar. Zira Arda’ya verdiği şans herkesin hafızasında. Bu doğrultuda İsmail hoca, belki de Türkiye’de gençlere şans tanımaktan en çekinmeyecek isim. Oynayan her genç takımda kendine sürekli yer bulabilir. Çünkü İsmail hocanın misyonunda gençlere güvenmek başlıca esastır. İsmail hocayı bilen herkes bunu çok iyi bilir. Ama bunu ne kadar uygulayabilecek, takımda ‘papaz’ olarak değerlendirilen isimler ne kadar buna yol verecek, İsmail hoca bunu ne kadar kontrol edebilecek, zaman gösterecek…
0-0’lık skor hiçbir ön görüş için kaynak olamaz. Penaltılar ise olayın süsü oldu ama Fenerbahçe aleyhine… Pek de önemi yok!

Son dönemde çok tartışılan bir konu var. Galatasaray şampiyon oldu ama Fenerbahçe’nin futbolcuları büyük bedellerle kendilerini kulüp buluyorlar, Fenerbahçeyi, Fenerbahçelileri mutlu ediyorlar. Galatasaraylılar ‘Şampiyon biziz ama bizim oyuncuları kimse almıyor’ yargılamasındalar. Hangisi doğru bilinmez. Ama bir gerçek var ki Fenerbahçe şu dönem transferlerden iyi para kazanıyor. Bunun karşılığında da Fenerbahçeliler başkan Ali Koç’tan iyi transferler bekliyorlar.
Takviyelerin kalitesi, Fenerbahçe’nin sezon bazındaki yapısının da temelini oluşturacaktır.
Zenith karşısında izlediğimiz Fenerbahçe’de, bazı isimler sürekli şansı bulacaksa, o zaman işler yine zor demektir!


Deniz Derinsu: 1968 İstanbul doğumlu. Saint Joseph Fransız Lisesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Basın Yayıncılık bölümü mezunu. Cumhuriyet ve Sabah gazetelerinde uzun yıllar spor muhabirliği ve yazarlığı yaptı. 2011 yılından beri çeşitli internet siteleri, TV programları ve dergilerde spor yazarlığını sürdürüyor. Evli, 1 kız çocuk babası

Önceki ve Sonraki Yazılar
Deniz Derinsu Arşivi