Jesus’lu Fenerbahçe’den resital

Fenerbahçe izleyenlere büyük keyif veren futboluyla Alanyaspor’u 5-0 yenerek yoluna devam etti. Maç bitiminde Jorge Jesus sesleri Kadıköy’ün başlıca temposuydu.

Şekillenmeye başlayan ligde Fenerbahçe vites yükseltmeyi sürdürüyor. Avrupa’yla birlikte ligi götüren Sarı Lacivertliler, hedefe gitme ve takım olma yolunda ışıl ışıl bir görüntü sergiliyor.

Jesus’la birlikte rotasyona artık herkes alıştı. Bakıyorsunuz, Rennes maçının 2 golcüsüyle birlikte takımın en iyilerinden Osayi Alanya karşısında kulübede başlıyor. Haftalardır sıra bekleyen Emre onbirde. Kimse ‘Neden’ diye sorgulamıyor. Herkes Portekizli teknik adamın seçimine giderek daha fazla inanıyor.

Skor 2-0’ken Saraçoğlu Stadı’ndaki ‘Şampiyon’ temposu bu sezon için taraftarların da inancını gösteriyor. Belki bu zamanlama çok erken olabilir ama Fenerbahçeliler kupasız, başarısız geçen yılların acısını çıkarmanın hesabında…

Pres artık Sarı Lacivertli takımın temel prensibi olmuş durumda. Skor ne olursa olsun Jesus duran, vakite oynayan bir anlayışı kabul etmiyor.

Ve takım sürekli hücumda. İyi bir rakip Fenerbahçe’ye dün akşam çok erken gol atabilirdi ama Jesus buna aldırış etmiyor, fazlasını atacaklarına inanarak oynatmaya devam ediyor.

Alanya’nın bazı hızlı çıkışlarında aynı hızla dönen Ferdi pozisyonlara set çeken isimdi. Takım sürekli önde oynayınca enerjisi de fazlasıyla kullanıyor. Bu anlarda Portekizli çalıştırıcı yaptığı değişikliklerle takımı diri tutarken oyunu yine önde oynatmaya devam ediyor.

Tablo böyle olunca Fenerbahçe izleyenlerine keyif veriyor. Her an gol yeme riski söz konusu ama atma olasılığı çok daha fazla.

Atılan gollere de bakarsak hep çalışılmış, hep organize atakların sonucu.

Dün akşam Alanyaspor Fenerbahçe’den 5 gol yedi. Fenerbahçe bu temposunu, oyununu, isteğini sürdürürse Kadıköy’de 5-6 gol yiyen takımlar olur.

Şöyle bir bakınca, teknik direktörlerde yaprak dökümünün başladığı görülmekle birlikte bazı isimler için de dedikodu kazanı kaynamaya başladı. Kısa süre önce göklere çıkartılan takımlar gün geliyor, dibe vuruyor…

Fenerbahçe’nin bu sezon en büyük avantajı şu ana kadar yakaladığı istikrar. Jesus Fenerbahçelilerin gönlüne yerleşti. Ayrılık tek futbolcular için söz konusu, o da devre arası için çıkan yüksek ücretli transfer söylentileri.

Szalai, Ferdi, Zajc, Valencia gibi bazı oyuncular için sürekli ‘X kulüp takipte’ haberleri var. Bu futbolcular artacak gibi gözüküyor.

Böyle transferler gerçekleşirse, gelecek paralarla Sarı Lacivertliler kuşkusuz yeni isimler alırken 1 tık üst sınıfa yönelecektir. Ve bu süreç devam ettikçe yıldızı bol bir Fenerbahçe de ortaya çıkar. Türkiye’yle birlikte Avrupa’da da hedefler başkalaşır.

Diyeceksiniz daha çok erken… Ama bu görüntüden, seyirden umutlanılmayacaksa ne zaman umutlanılacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi