Mahkeme bu kadının öldürülmesini mi bekliyor?

23 yaşındaki İlayda Özen, 2 yıldır eski sevgilisinin takibine maruz kalıyor. 6 aylık uzaklaştırma kararını her gün delen adam, tehdit ve tacizlerini sürdürüyor. Duruşması ise 7 ay sonra.

İlayda Özen 2 yıldır, kendisini tehdit ve hakaretlerle yıldıran eski sevgilisinden kurtulmaya çalışıyor.

2018’de aralarında çıkan tatsızlık ve huzursuzluk yüzünden ayrılmalarına rağmen, adam İlayda’yı rahat bırakmıyor.

2018’in Aralık ayında adam bir gün sokakta "Siz bekleyin, siz göreceksiniz" diyerek İlayda ile yanındaki arkadaşını darp edince, İlayda şikâyetçi oldu ve 24 Aralık’ta Antalya 2. Aile Mahkemesi tarafından adama 6 ay süreyle uzaklaştırma kararı verildi.

Ama uzaklaştırma kararı adamın umurunda değil. Uzaklaştırma kararına rağmen İlayda’nın peşini bırakmadı. Kadını her gün takip etmeyi, ona hakaret ve tehdit dolu mesajlar atmayı sürdürdü.

22 Şubat’ta İlayda aracıyla yolda giderken, adamın kiralık bir araçla arkasından geldiğini gördü ve fotoğrafını çekti. Bunun üzerine adam İlayda’ya attığı sesli mesajda "Bunu da yapacaktın, öyle mi? Polise vereceksin şimdi beni" dedi. Ayrıca Facebook messenger üzerinden mesajlar gönderdi. İlayda o gün polise gidip yine şikâyetçi oldu.

4 Mart’ta İlayda spordan çıktığında adam kapıda onu bekliyordu. İlayda’nın yanına gelerek ona "Sen kendini başka erkeklere ...yorsun, sen o.sun, seni bitireceğim, sen göreceksin, seni mahvedeceğim, f..işe" diye tehdit ve hakaretlerde bulundu. İlayda hızla arabasına binince, adam kadının arabasının camına vurarak bağırıp çağırdı. İlayda hızla oradan uzaklaşıp polisi aramak için bir benzin istasyonunda durduğunda, adam peşinden gelerek yine ona bağırıp çağırmaya başladı. İlayda o gün yine polise gidip şikâyetçi oldu.

9 Mart’ta İlayda aracıyla giderken adam yine onu takip etmeye başladı. İlayda fotoğraflarını çekmeye başlayınca uzaklaştı.

Ertesi gün, 10 Mart’ta İlayda evinden çıkıp aracıyla biraz ilerledikten sonra, adam kendi aracıyla İlayda’nın önünü kesti. Araçtan inip İlayda’nın arabasının camına yapıştı ve "Kimdi o erkek? Öldürürüm seni" diye tehdit etmeye başladı. İlayda polisi aramak üzere telefonu eline alınca adam uzaklaştı. Sonrasında "Aracını yakarım, senin adına boş senetler imzalayıp seni borçlandırırım" dediği mesajlarla İlayda’yı tehdit etmeyi sürdürdü.

Basit yaralama, tehdit ve hakaretten açılan bir dava var. Ama duruşma 2019’un ekim ayında görülecek!

İlayda defalarca polise gidip bu adamın kendisini takip, taciz, tehdit ettiğini, uzaklaştırma kararına rağmen ona kamuya açık yerlerde musallat olduğunu anlatmasına rağmen hiçbir şey olmuyor. Adam elini kolunu sallayarak zararlı eylemlerini sürdürüyor.

Bu arada olanlar yüzünden İlayda’nın babası kalp krizi geçirdi, annesi panik atak hastası oldu. İlayda ise antidepresan kullanmaya başladı.

Defalarca yazdık, yine yazalım...

Mahkemeler, ‘ısrarlı takip’ dediğimiz suça kayıtsız kalıyor...

Birkaç basit suçtan dava açılıyor, o davalardan da genelde bir şey çıkmıyor.

Bu arada olan kadınlara ve ailelerine oluyor.

Yargının yeterince ciddiye almayıp ‘tutkulu aşık’ muamelesi yaptığı suçlular, kadınları hayattan bezdirmeyi, hatta yaralayıp öldürmeyi sürdürüyor.

Bir kadın sürekli ölüm tehdidi alacak, takibe ve hakaretlere maruz kalacak...

Ama mahkeme duruşma tarihini 7 ay sonrasına verecek!

"Kadın ölürse ölsün, sürünürse sürünsün" demek değilse nedir bu?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi