AKP Grup Başkanvekili Tunç seçim araştırmalarına çıkıştı: Anketlerde çıkanın kat kat üstündeyiz

AKP Grup Başkanvekili Tunç seçim araştırmalarına çıkıştı: Anketlerde çıkanın kat kat üstündeyiz
AKP'li Tunç 'Masa başında anketler yapıyorlar. 8 ayda 6 toplantı yapabildiler. Cumhurbaşkanımız sadece bir günde 6 toplantı yapıyor. Oyumuz ankterlerde çıkanın kat kat üstünde' dedi.

AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması yapan ve son dönemde yapılan seçim anketlerinde oy oranı iktidardan önde çıkan muhalefeti hedef aldı. Seçim anketlerine çıkışan AKP’li Tunç, "Masa başında anketler yapıyorlar. 8 ayda 6 toplantı yapabildiler, bir adım ilerleyemediler. Cumhurbaşkanımız sadece bir günde 6 toplantı yapıyor, 3 ülkeyi ziyaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi, AKP’nin çoğu ankette en yakın rakibine 10 puan fark attığını, seçim yaklaştıkça da bu farkın daha da açılmasının beklendiği yönünde bir haber hazırladı. "Kararsızlar dönüyor" başlıklı haberde verilerin tespit edildiği anketin kaynağı ve araştırmanın detayları açıklanmazken, "Ocak ayında kararsız seçmenin oranı yüzde 22,6 iken ağustos ayında bu oran yüzde 13,7’ye geriledi. ‘Kararsız’ kategorisinden çıkanların büyük bir kısmının yeniden AK Parti’ye döndüğü değerlendiriliyor" aktarımında bulunuldu.

Haberde, söz konusu anket sonucuna ilişkin de AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç’un görüşlerine başvuruldu. AKP’li Tunç ise Millet İttifakı’nın sahada bir karşılığının bulunmadığını iddia ederek Altılı Masa’nın söylemlerinin milleti rahatsız ettiğini öne sürdü.

‘ANKETLERDE BELİRTİLENİN KAT KAT ÜSTÜNDEYİZ’

Parti olarak sahada aktif çalıştıklarını, vatandaşlarla sürekli iç içe olduklarını savunan Tunç "Millet, 20 yıllık kazanımların farkında. Vatandaşta, ‘Recep Tayyip Erdoğan zorluklar karşısında bizi sahipsiz bırakmaz. Bütün tedbirleri alır’ düşüncesi var. Sadece Cumhur İttifakı’nın sahada kendileriyle birlikte olduğunu görüyorlar. Muhalefete ise güven yok" ifadelerini kullandı.

Son dönemdeki seçim araştırmalarında oy kaybı tespit edilen AKP’nin, anketlerde çıkandan kat kat üstünde oy oranına sahip olduğunu iddia eden Tunç, "AK Parti anketlerde belirtilen oy oranlarının katbekat üstünde. Cumhur İttifakı olarak tahmin edilenden daha büyük bir destekle zafere ulaşacağız" dedi.

ANKETLERE ÇIKIŞTI: ‘MASA BAŞINDA YAPILIYOR’ İDDİASI

Altılı Masa’nın yaptığı toplantıları hedef alan Tunç "Vatandaş ‘6’lı masadan bir şey olmaz’ diyor. 6’lı masanın sert söylemleri milletimizi rahatsız ediyor. Çünkü 20 yıllık süreçte seçmenin yüzde 70’i AK Parti’ye oy verdi" dedi.

"Masa başında anketler yapıyorlar" iddiasında bulunan Tunç, devamında "Ama milletimiz 6’lı masanın pür melalini net bir şekilde gördü. 8 ayda 6 toplantı yapabildiler, bir adım ilerleyemediler. Cumhurbaşkanımız sadece bir günde 6 toplantı yapıyor, 3 ülkeyi ziyaret ediyor. 2023 Türkiye için önemli bir eşik. 20 yılda Türkiye ekonomik anlamda 4 kat büyüdü. Dünya projeleri hayata geçirildi ve geçirilmeye de devam ediyor. Milletimiz bunun farkında" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar