AKP'den Almanya İçişleri Bakanı Feaser'e 'ırkçılık ve faşizm' yanıtı

AKP'den Almanya İçişleri Bakanı Feaser'e 'ırkçılık ve faşizm' yanıtı
Bahçeli'den sonra AKP'den de Merih Demiral açıklaması geldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Almanya İçişleri Bakanı Faeser’ın Merih Demiral’ın gol sevincini hedef alarak yaptığı açıklama ve UEFA’nın başlattığı soruşturma kabul edilemez" dedi.

Artı Gerçek - Almanya'da oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Türkiye Milli Takımı oyuncusu Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti yapmasıyla başlayan tartışma siyaset ve diplomasi alanına da sıçradı.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın, "Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok" açıklamasına AKP'den tepki geldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, X hesabından, aşırı sağın yükseldiği Avrupa'daki seçim sonuçlarına gönderme yaparak yanıt verdi.

Çelik, "Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’ın Milli futbolcumuz Merih Demiral’ın gol sevincini hedef alarak yaptığı açıklama ve UEFA’nın başlattığı soruşturma kabul edilemez. Irkçılık ve faşizm arayanların Avrupa’da son zamanlarda farklı ülkelerdeki seçim sonuçlarına odaklanmaları yerinde olacaktır" mesajı paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale maçta golleri atan Merih Demiral, tribünlere iki eliyle ülkücülerin kullandığı 'bozkurt' işaretini yaptı. Demiral'a Avrupa'da da adı şiddet ve aşırı milliyetçilikle anıldığı için yasaklanması tartışılan Ülkü Ocakları'nın sembolünü kullanması nedeniyle tepkiler geldi. Demiral, "Türklükle alakalı. Türkiye'de hepimiz Türk'üz, Türk olmaktan da gurur duyuyorum" diyerek kendini savundu. UEFA, Demiral hakkında soruşturma açtı.

Alman medyası, "aşırı sağcı" diye nitelediği işaretin altındaki "ülkücü şiddet tehdidine" dikkat çekerek UEFA tarafından yasaklaması çağrılarını aktardı.

Almanya'nın İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok" diyerek, Almanya'nın iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın (BfV) ülkedeki ülkücü hareket ile ilgili analizinin de linkini paylaştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk milletinin dünyaya mesajı" diyerek Demiral'a sahip çıktı ve UEFA'yı kınadı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar