Akşener'den milletvekillerine 'yolsuzlukla mücadele yasa teklifi' talimatı

Akşener'den milletvekillerine 'yolsuzlukla mücadele yasa teklifi' talimatı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, grup toplantısında, kürsüden milletvekillerine 'yolsuzlukla mücadele yasa tasarısı' hazırlama talimatı verdi. Erdoğan'a "hayır oyu veren yalancıdır" dedi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener, konuşmasının başında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yolsuzlukla ilgili eleştirilerde bulundu

KÜRSÜDEN YOLSUZLUKLA MÜCADELE YASA TASARISI TALİMATI

"Sayın Erdoğan, elinde türlü imkan var ama sen hâlâ laf kalabalığı yapıyorsun. Yalanlarınla çalınan minareye kılıf dikiyorsun. Ben lafa değil icraata bakarım" diyen Akşener kürsüden, milletvekillerine yolsuzlukla mücadele yasa tasarısı hazırlama talimatı verdi. Erdoğan'a da yolsuzlukla mücadele konusunda "hodri meydan" diyen Akşener şunları söyledi:

"Eğer zerre samimiysen biz sonuna kadar varız. Buyur hodri meydan. Hatta sen hiç zahmet etme yorulma ben buradan milletvekili arkadaşlarıma, Birol Aydemir'e Ümit Özlale'ye Erhan Usta'ya ve gıcıkların şahı bütün milletvekillerine "yolsuzlukla mücadele için yasa tekliflerinizi bir bir meclise getireceksiniz" talimatı veriyorum. Madem yolsuzluğu halletmeye niyetlisin o zaman ne kadar samimisin görelim bakalım. Yine arazi olacaksanız olmaz. Onun için şimdiden uyarıyorum millete yolsuzluğu çözeceğim diye vadedip yasa tekliflerimize hayır oyu veren yalancıdır utanmazdır yüzsüzdür."

'SANSÜR YASASI'NA TEPKİ: MİLLETİMİZ İSTİBDATLA SINANIYOR

Akşener'in gündemine görüşmeleri devam eden 'sansür yasası teklifi de vardı. Yasa tasarısının "utanç verici" olarak niteleyen Akşener şöyle konuştu:

"AK Parti iktidarının beceriksiz yönetim anlayışı hayatımızın her alanında derin yaralar açmaya devam ediyor. Hürriyetimize vurdukları prangaların ağır yükünü taşıyoruz. AK Parti iktidarı yüzünden Meclis'imiz milletimizin iradesine karşı yapılan büyük bir ayıba şahitlik ediyor. Utanç verici sansür yasasının maddeleri maalesef birer birer geçiyor. Bu kahredici istibdat yasasına el kaldıran her bir kişiyi vekili oldukları aziz milletimizin vicdanına havale ediyor ve buradan açıkça ilan etmek istiyorum. Ne yaparsanız yapın hakikati yalanlarınızla değiştiremeyecek, bu milleti susturamayacak, sindiremeyeceksiniz. Ne yaparsanız yapın korkuyla yasaklarla baskıyla bu ülkeyi yönetemeyeceksiniz. Çünkü kaçırdığınız çok önemli bir gerçek var o da insanımızın ekmek kadar hürriyete de ihtiyacı olduğu gerçeği. Ne yazık ki AK Parti'nin devri iktidarında milletimiz bugün hem açlıkla hem de istibdatla sınanıyor. Hem hakaretle hem de iftirayla karşılaşıyor."

Öne Çıkanlar