Neçirvan Barzani: Erdoğan'la bölgede istikrarın ve ilişkilerin güçlendirilmesini konuştuk

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani bugün Ankara'da üst düzey görüşmeler yaptı. Barzani, Beştepe'deki görüşme sonrası, "Erdoğan'la bölgedeki istikrarın geliştirilmesinin yanısıra, ilişkilerin güçlendirilmesini konuştuk" dedi.

Artı Gerçek - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Neçirvan Barzani, Türkiye'nin de yakından takip ettiği 20 Ekim 2024’te yapılacak bölgesel seçimler öncesi Ankara'ya geldi.

Türkiye'de siyaset, 'yeni bir çözüm süreci başlıyor mu' tartışmalarına odaklanırken, Barzani'nin ilk adresi Dışişleri Bakanlığı oldu. Barzani, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Müsteşarı İbrahim Kalın ile toplantı yaptı.

Neçirvan Barzani daha sonra Beştepe'ye geçerek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığındaki görüşme saat 14.00'te başladı. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Müsteşarı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

BARZANİ'DEN AÇIKLAMA

Görüşme sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Neçirvan Barzani, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara'da bir kez daha bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkinse, 'bölgedeki istikrarın geliştirilmesinin yanı sıra Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin Türkiye ile olan ilişkilerin güçlendirilmesi' konularını ele aldıklarını ifade etti.

IRAK'IN ÇATIŞMADAN UZAK DURMASINA YÖNELİK MESAJ

NTV'den Mete Çubukçu ise görüşmede, İsrail'in Gazze ve Lübnan saldırısı sonrasında bölgede muhtemel senaryoların da ele alındığını aktardı. Çubukçu, Irak'ın çatışmadan uzak durmasına yönelik mesajların söz konusu olduğunu ifade etti.

Çubukçu, görüşme sırasında ayrıca Erdoğan tarafından 20 milyar dolarlık bir proje olduğu söylenen Kalkınma Yolu Projesi'nin 'faydalarına' vurgu yapıldığını ifade etti.

İki lider en son 2014 yılında Erbil'de bir araya gelmişti.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar