CHP'den Muharrem İnce'ye Agatha Christie göndermesi: Kime, neye yarayacak?

CHP'den Muharrem İnce'ye Agatha Christie göndermesi: Kime, neye yarayacak?
'İnce’nin kuracağı parti için de kime, neye yarayacak diye bakmak lazım. Vatandaş da böyle değerlendirecektir'

CHP'nin 37. Olağan Kurultay'ının ardından CHP'nin 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı iddiaları gündeme geldi. İnce'den resmi bir açıklama gelmezken Sözcü yazarı Saygı Öztürk, İnce'ye yakın bir ismin yeni parti iddialarını doğruladığını aktardı. 

    

'BU CİNAYET KİME FAYDA SAĞLAR' GÖNDERMESİ

Gazete Duvar'dan Nergiz Demirkaya'nın görüştüğü CHP'li yetkililer ise polisiye edebiyatın önemli isimleri arasında sayılan Agatha Christie’nin hikâyelerinde katil aranırken "Bu cinayet kime fayda sağlar?" sorusuna atıf yaparak, "İnce’nin kuracağı parti için de kime, neye yarayacak diye bakmak lazım. Vatandaş da böyle değerlendirecektir" yorumu yaptı.

Yetkili isim değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Yeni parti kurar mı bilemeyiz. Ama kurarsa bu rasyonaliteye uygun bir karar olmaz. Mevcut duruma baktığımızda parti uyguladığı strateji ile ciddi bir yerel seçim başarısı kazanmış. Şimdi muhalefetin öncüsü olarak iktidara yürüyüş adımı atıyor. Bu tabloda yeni parti kuracağım demek, büyüyen partiyi, iktidara yürüyen partiyi bölme çabası olarak algılanır. Agatha Christie romanlarında katili bulmak için ‘Bu cinayetten kim fayda sağlar, kimin işine yarar’ sorusuna yanıt aranır. Burada da ‘yeni parti kime fayda sağlar’ diye sormak lazım. Çünkü vatandaş da böyle bakar. Kime faydası olur, diye sormalıyız?"

'DAHA ÖNCE AYRILANLARA NE OLDUYSA BAŞINA O GELİR'

CHP yönetiminde etkin rol üstlenmiş bir başka yönetici ise "Kim olursa olsun CHP’den ayrılanın şansı olmaz. CHP bugün çok güçlü bir konuma gelmiş. Hem geniş kesimleri bir araya getirme potansiyeli hem de muhalefete öncülük rolü üstlenmiş durumda. Bu süreçte ayrılan hata yapar. Kim ayrılırsa daha önce ayrılanlara ne olduysa başına o gelir" değerlendirmesinde bulundu.

    

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar